bezu Napisano 16 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Miałem okazję podróżować nowiutkim 2010-Seatem Leon. Sześcio-stopniowa skrzynia biegów, klima, pełna elektronika itp. Samochód jednak za twardy, za głośny za lekki i za mały jak dla mnie. Chodzi mi jednak o to ,że sprzęgło w tym aucie pracowało bardzo łatwo.lekko;tzn poprostu wciskasz sprzęgło bieg i jedziesz. Kiedy przesiadłem się do mojego Renault moim pierwszym wrażeniem było - Nie wciskam sprzęła , próbuje wcisnąć kawał cegły w podłogę. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi, choć muszę przyznać ,że musiałem się przyzwyczaić to mojego Renault. Sam samochód fakt , faktem jest o wiele cięższy. Nie jest tak dynamiczny jak Seat Leon, ale sprzęgło powinno chyba pracować lżej. Rozmawiałem przy pewnej okazji z mechanikiem ,który oświecił mnie faktem ,że sprzęgło w moim Renault jest hydrauliczne i ,że to jedna część.(prawda to ?) Więc mam następujące pytanie : czy sprzęgło powinno tak ciężko pracować. Czy można je ustawić badź wyregulować żeby pracowało lżej. Renault Megane Coupe Kabrio-1.6 16V 2004. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Już na ten tematy była prowadzona dyskusja, tzn. na temat ciężko chodzącego sprzęgła. Użyj opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts