Dyro Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Witam, mam pytanie odnośnie listw na drzwiach i zderzakach. Chciałbym pomalować je pod kolor autka, jest to taki szaro-srebrny kolorek, nie mam niestety pojęcia jakim środkiem mógłym to zrobić i w jaki sposób (jakieś polerowanie plastików, pryskanie sprayem odrazu na listwy??). I jedna jeszcze dodatkowa sprawa, co może być kiedy przy skrecaniu kierwonicą ewidentnie słuchać taki elektryczny dzwięk, cos jak by wspomaganie, słychać to najmocniej na postoju jak macham kierwonicą. Byłbym mocno wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Trzeba podjechać do mieszalni lakierów i kupić parę rzeczy. I tak: szpachlę do plastików, aby je wyrównać. lakier zwiększający przyczepność do plastiku. :) lakier w kolorze jaki masz auto. :) lakier bezbarwny. :) papiery ścierne oraz papier wodny. Ja osobiście malowałem kawałek tylniego zderzaka i za to wszystko zapłaciłem około 80 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 1, matowisz plastik p220 2, pryskasz podkładem zwiększającym przyczepność 3, kilka warstw (grubych) podkładu akrylowego wypełniającego 4, matowisz p400 na sucho żeby wyrównać 5 podkładujesz dwie warstwy 6 matowisz na mokro p800-p1000 ( na strebrnym strasznie widać ryski dlatego taka gradacja) 7 baza 2-3 warstwy w zależności od krycia 8 bezbarwny 1,5 warstwy albo zapraszam do mnie tylko troszkę daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyro Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Dzieki wielkie za pomoc, troche się stresuje żeby nie zrobć z nich wiochy... Na allegro znalazłem cały zestaw takich środków do malowania plastików za 90pln. Bede Myślał co dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonasz1983 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) Moja Scenia w trakcie malowania listw bocznych drzwi i zderzaków. Do tej pory pomalowałem tylko przód i listwy drzwi. , Został mi tylko tylny zderzak, ale nie mam zbytnio czasu mam zamiar dokończyć przed majówką Efekt końcowy... Edytowane 6 Września 2012 przez jonasz1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meg10 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 witam. kolega kolek zapomniał dodać ze można dodać do do podkładu akrylowego i lakieru bezbarwnego ok 10% plastyfikatora. w razie małego uderzenie lakier nie spęka (będzie elastyczny), a bezbarwny to tak dawkować żeby ładnie się rozlał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkretny Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 witam, jak zdjąć te boczne listwy na drzwiach - chyba też się wezmę za lakierowanie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Jak otworzysz drzwi, od wewnątrz masz plastikową zaślepkę, trzeba ją wyjąć. Pod spodem jest zaczep, trzeba go wcisnąć i wysunąć listę w kierunku tyłu nadwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 malowal ktoś jeszcze i chce dodać efekty swojej pracy? u kolegi Kolek i jonasz1983 wyszło pięknie. Korci mnie aby też maznąć w kolor, ale boję się zacieków itp chcę tip-top a lakiernik ze mnie żaden :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Mam pytanie- czy lakier kupowaliście w sprayu wg.kodu lakieru i pasowal? Czy dobieraliscie organoleptycznie pod kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Lakier dobierali mi według odcienia auta, wyszła pani z paletą poglądową lakierów i dobierała kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Jeszcze jedno pytanie-ile tego lakieru wam poszlo na malowanie tych dwóch listw na zderzakach? Zakładam że malowaliście sprayem gotowym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi