cichy.waw Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 czy to odgłos zepsutego KZF http://w687.wrzuta.pl/film/8kaEbInqMTD/megane_3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 nikt nigdy nie słyszał padjacego KZF dzieje się tak max 4 razy w miesiacu najczęściej jak jest wilgotno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 kiepska jakos tego nagrania - nie jestem sie w stanie się wypowiedziec a KZFR wymieniałem i z dzwiekiem bylem zaprzyjaźniony przez kilka miesięcy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Informuje wszystkich posiadaczy megane z silnikiem 1,6 że dziś odebrałem auto z serwisu i było wymieniane w nim KZF podobno to pierwszy przypadek w Polsce http://w433.wrzuta.pl/film/1fa2r14tQdD/megane_3_kzf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 KZF - Kolo Zmiennych Faz (rozrzadu) ? Jak tak, to ja w tym tyg odebralem samochod po wizycie w serwisie. Poczatkowo miala byc wymieniona uszczelka bo delikatnie "pocila sie" i po kilku miesiacach pojawial sie zaciek. Niby niewiele ale zawsze... Przy okazji stwierdzono, ze cos jest z kolem faz rozrzadu (luz/zle pracuje) i ze ma byc wymieniane. Pozniej sie okazalo, ze jednak jest ok i po update oprogramowania wyszlo, ze pracuje prawidlowo. Szczerze to nie zdziwilo mnie to jakos specjalnie bo juz, ktorys raz rzedu slysze o problemie. (we fluence tez) Lambde tez wymieniono bo padla. Dziwne dziwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 u mnie wymiana oprogramowanie nic nie dawała a wgrywali dwa razy. Powiem że jest to mój ostatni samochód marki renault, firma wie od lat że ma problemy z tym kołem i żeby z tym nic nie zrobić i pakować silnik z wadą do najnowszego modelu samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Jak sie czyta takie historie to zaczyna sie mieć dość całego przemysłu motorazycyjnego. Koła dwumasowe, dpfy i inne ustrojstwa , które wychodzą z centrów badawczych a są zwykłymi bublami. W dzisiejszych czasach nieskrzypiące uszczelki to już sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Informuje wszystkich posiadaczy megane z silnikiem 1,6 że dziś odebrałem auto z serwisu i było wymieniane w nim KZF podobno to pierwszy przypadek w Polsce Samochód jak maił przebieg?? KZF wymienili Ci na gwarancji czy płaciłeś za części i usługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Auto ma prawie 28 tyś jeździłem z tym jakieś 6 tyś. Naprawa gwarancyjna wymiana całego rozrządu oraz koła ale zalecenie było żeby wlać nowy olej za który zapłaciłem 460 zł z 10 % rabatem, trochę chyba przydużo jak za wymianę w serwisie ale przynajmniej go zrobili i nie będą mogli zarzucić mi to że się zepsuło z powrotem od tego że oleju nie wymieniłem. A walkę z serwisem za czołem przed zimą dopiero poskutkowało jak nagrałem auto od strony silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 nowy olej za który zapłaciłem 460 zł z 10 % rabatem Rozbój w biały dzień i to na gwarancji :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 zalecenie było żeby wlać nowy olej Powinna być w ramach gwarancji. Pojechałem na napełnienie klimatyzacji w zeszłym roku i okazało się że łączka na jednym wężyku przepuszczała i układ klimatyzacji był nieszczelny to jak naprawili w ramach gwarancji to napełnienie klimatyzacji miałem gratis. Więc olej powinni wymienić gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Jak bym miał do przeglądu z 10 tyś to pewnie bym się kłócił z nimi ale że jest 2 tyś to dałem sobie spokój i tak się cieszyłem że w końcu mi to wymienili Chcieli żebym zrobił cały przegląd ale dla mnie 2 tysiące to na pewno 3-4 miesiące jazdy więc się nie zgodziłem dlatego pewnie mnie tyle skasowali za olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Cichy.waw czy ten odgłos u Ciebie występował przy każdym odpaleniu czy tylko przy pierwszym rozruchu na zimnym silniku? bo nie wiem czy dziś to usłyszałem? :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 odgłos występował tylko na zimnym silniku i jak samochód postał, najczęściej po nocy i i nie codziennie, mi się wydaje że ma na to wpływ temperatura koło zera i wilgotność bo jak temperatura spadała poniżej zera to był spokój wskoczyła tylko na plus i popadał deszcz to od razu hurgotało. http://w805.wrzuta.pl/film/9GZVHfYpWo1/megane_3_kzfr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 to jest żenua i się wkurzę i to na maksa jak to będzie KZFR bo u mnie właśnie minęła gwarancja :evil: dziś przy pierwszym odpaleniu była cisza, mam jeszcze taką wątpliwość, że u mnie auto zaraz zgasło :( przy drugim odpaleniu załapał natychmiast i była cisza w razie czego będę walczył bo właśnie wykonałem przegląd w ASO i wszystko było w porządku poza tym samochód ma przejechane tylko 30 tyś. km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi