lukwilma Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 @adamd69 powiedz proszę, po wymianie termostatu, jak silnik się nagrzeje to gdzie się znajduje wskazówka? Mam GT ale w dieslu i odkąd go kupiłem, wskazówka nie przekracza drugiej kreseczki. Myślałem, że tak ma być, ale naszły mnie ostatnio wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teg Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Jak już pisałem w wątku obok, sprawa jest bardzo prosta. Więcej tutaj http://megane.com.pl/topic/59557-wskaznik-temperatury/page__view__findpost__p__485394 Edytowane 14 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilion11 Opublikowano 1 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Jak to jest z nagrzewaniem układu chłodzenia. U mnie po przejechaniu ok. 2-2,5 km przy temperaturach 12-15 C zapala się pierwsza "cegiełka" a po ok 5 km zapalają się pozostałe- nie ma płynnego przejścia od jednej do czterech "cegiełek" . Czy tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 1 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Czterech cegiełek? Jesteś pewien? bo w M3 temp. robocza płynu chłodzącego jest sygnalizowana przez 2 kreski (jedna mniejsza, druga większa, tak do połowy kółeczka), a wszystko co powyżej, to już niedobrze i trzeba sprawdzić co jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilion11 Opublikowano 2 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Faktycznie mój błąd. Tak jak napisałeś jedna mała i druga która sięga do poziomu. Pomyliło mi się ze wskaźnikiem paliwa. Moglibyście pokazać w którym miejscu jest odpowietrznik układu chłodzenia w 1,9 dci. Nie za bardzo to ogarniam - do tej pory jeździłem Toyotami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi