its Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Witam. Jak w temacie. Pow wymianie akumulatora elektryczne szyby działają skokowo, tzn. Po wciśnieciu zamknięcia bądź otwarcia szyby jest ona przesuwana kilka cm. I tak trzeba kilka razy zanim dojdzie do końca. Przypomne jeszcze że akumulator ześwirował tzn. zaczęło cykać w okolicach bezpieczników no i go wymieniłem. Co może być przyczyną i jak by się tego pozbyć?? Pozdrawiam Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 zaprogramowales szyby po wymianie aku? pewnie nie, jak nie to tak: 1. szyby na sam dol, trzymajac caly czas guzik i jak szyba bedzie na dole to jeszcze chwilke potrzymac guzik 2. pociagnac guzik, szyba jedzie do samej gory i tez przytrzymac (NIE PUSZCZAJAC GUZIKA PO DRODZE ANI PO ZAMKNIECIU) zamknieta szybe jeszcze z jakies 3 sek. po tym mechanizm bedzie wiedzial jaki ma zakres dzialania. to samo robi sie z ukladem kierowniczym, tez trzeba go skalibrowac!, TU opisalem ta procedure. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Dokładnie jak pisze poprzednik. Cała operacja "uczenia" okien położenia opisana jest też w instrukcji obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekf Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 zaprogramowales szyby po wymianie aku? pewnie nie, jak nie to tak: 1. szyby na sam dol, trzymajac caly czas guzik i jak szyba bedzie na dole to jeszcze chwilke potrzymac guzik 2. pociagnac guzik, szyba jedzie do samej gory i tez przytrzymac (NIE PUSZCZAJAC GUZIKA PO DRODZE ANI PO ZAMKNIECIU) zamknieta szybe jeszcze z jakies 3 sek. po tym mechanizm bedzie wiedzial jaki ma zakres dzialania. to samo robi sie z ukladem kierowniczym, tez trzeba go skalibrowac!, TU opisalem ta procedure. To i ja się podepnę pod temat: Czy w Megane I ('96 rok) wyżej opisana procedura uczenia szyb obowiązuje ? Nie wiem dlaczego, ale prawa szyba (po stronie pasażera) nie opuszcza / podnosi się automatycznie, trymając przycisk wszystko działa cacy. Lewa szyba normalnie się opuszcza. A może prawa szyba nie jest "automatyczna" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 W tym roczniku tylko szyba od strony kierowcy działa "automatycznie" - trzeba trzymać przycisk - ten typ tak ma ;-) Nie ma uczenia bo nie ma mechanizmu domykania szyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpir20 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam, zna ktoś kolejność kolorów kabelków z przełącznika szyb? Rozpadła mi się kostka z przełącznika od strony kierowcy przód. Jak podniesie się panelik to w kostce potrzbuję kolejność kabelków. W schematach elektrycznych nie ma kolorów. Błagam o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 W schematach elektrycznych nie ma kolorów Jak niema jak są. Należy czytać dokumentację dołączoną do schematówKolory przewodów• Podstawowe stany elektryczne to: Czerwony + 12 V przed włączeniem zapłonu Żółty + 12 V po włączeniu zapłonu Niebieski Obwód świateł postojowych lub ierunkowskaz6w Czarny Stała masa • Używane są również następujące kolory do oznaczenia pozostałych przewodów i złączy; Biały, Niebieski, Bezowy. Kryształowy, Szary. Żółty, Brązowy. Czarny, Pomarańczowy, Czerwony, łososiowy, Zielony, Fioletowy. BA Biały BE Niebieski BJ Bezowy CY Kryształowy lub Biały GR Szary JA Żółty MA Brązowy NO Czarny OR Pomarańczowy RG Czerwony SA łososiowy VE Zielony VI Fioletowy • + rozrusznika. masy zalączane, zmiany polaryzacji nie sa. podstawowymi stanami elektrycznymi. • Urządzenia zabezpieczające {bezpieczniki i bezpieczniki termiczne) nie zmieniają stanu elektrycznego przewodów. • Wiązki przewod6w dostarczane z urządzeniami nie zawsze podlegają tym regułom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Jesteś wspaniały P_r_z_e_m_o , dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Wcale nie! Poprostu staram się dokładnie zapoznać z tym co mam i nie lubię się domyślać. Zanim coś zrobię wolę to dokładnie rozpatrzyć zamin zacznę działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Witam, jednak potrzebuję zdjęcia, bo kabelki w instalacji różnią się kolorem i grubością co do schematu elektrycznego. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy1 Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 (edytowane) Jesteś wspaniały P_r_z_e_m_o. :l: Sorry.ale nie mogłem się powstrzymać. ;) Edytowane 14 Lutego 2012 przez hudy1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 ;) wiesz z czym mi się to kojarzy :l: ;) Dodano: 14 lut 2012 - 20:28 PS http://megane.com.pl/topic/36469-schematy-elektryczne/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Schematy które podlinkowałeś posiada. Chodzi mi o to, że kolory w schematach są inne niż u mnie w autku. Może ktoś zapoda zdjęcie? Kabelki jakie mam to: 3mm żółty, 0,5mm żółty, 2 razy 0,5mm czarny, 2mm brązowy, 2mm szary, 3mm czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Jakbyś uważnie czytał to wiedział byś, że 3mm żółty, 0,5mm żółty, 2 razy 0,5mm czarny, 2mm brązowy, 2mm szary, 3mm czarny. Będziesz odpalał auto na tych kabelkach :l:Nie wiem jakie masz schematy, jest kilka wersji zależnie od roku produkcji. Dlatego bardziej zwracał bym uwagę na nr pinu, a nie na kolor przewodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi