PatrykGDA Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 takiej częsci nie dostaniesz. chyba ze pojdziesz na szrot i tam znajdziej. Nowych takich pojedyńczych nie ma. Ale zawsze mozesz samemu zrobić z alu lub pleksi ;D ja tak mam B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo_CK Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 pendiq31, nie dostaniesz samej części;) możesz kupić ją z całym mechanizmem na szrocie, na allegro - za 50-150 pln, kupić w ASO - zamiennik nowy kosztuje 550 pln o ile pamiętam, oryginał coś 1200. Możesz też dać do dorobienia plastikarzowi. W temacie wyżej masz różne kombinacje, są też o ile pamiętam w innym miejscu na forum - to częsta usterka naszych francuskich pojazdów 8-) widze, że kolega odpowiedział szybciej - potraktujmy to jako uzupełnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malysz72 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 witam, zacznę od tego że to jest samochód kolegi scenik1999r 1900cm diesel i jaki to jest przed liftem czy po?, w budzie http://moto.allegro.pl/item1082800046_rena..._16v_klima.html i poszedł mu podnośnik przedniej prawej szyby elektryczny. I mam pytanko czy będzie pasował do jego modelu podnośnik z rocznika 2001? Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Powinien pasować, ale na 100% nie jestem pewien. A co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malysz72 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 popękały mu plastiki na prowadnicy, przez to linkę powyginało, silnik sprawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Popatrz tu LINK1 LINK2 Jak linki są całe wymień plastiki i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malysz72 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Dzięki za pomoc, muszę zobaczyć czy te linki są całe to tylko się plastiki powymienia, ale jeśli będą zabardzo uszkodzone to będzie trzeba kupić cały podnośnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Informuję, ze napisałem manual dotyczący demontażu tapicerki drzwi, wymiany podnośnika lub zamka drzwi. Manual znajduje się tu http://megane.com.pl/dload.htm?action=file&id=39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_balon Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Czy ktoś wyznaje się w temacie podnośników na tyle, żeby powiedzieć mi, czy element ze zdjęcia poniżej można w mechanizmie elektrycznym zastąpić elementem wyjętym z mechanizmu manualnego? Na zdjęciach wyglądają podobnie, ale wolę zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_balon Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Wielkie dzięki za informację. Teraz kolejna porcja pytań, mam nadzieję, że wystarczy wam cierpliwości do "świeżaka" w klubie Renault. :P Otóż uszkodzeniu uległ u mnie tenże mechanizm - czy istnieje możliwość naprawy poprzez dokupienie samego plastiku albo elementu ze zdjęcia (ewentualnie wyjęcie go z mechanizmu manualnego), czy trzeba kupować cały komplet? Wszystkie pozostałe elementy działają dobrze, ułamana jest część "trzymająca" linkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 A gdzie taki element się znajduje? Pytam bo u siebie tego nie ma. Przeglądnąłem również wyżej podane adresy i nie znalazłem takiego plastiku. Ale chyba ktoś o tym pisała na forum? Zrobił taki element z kawałka aluminium. Poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_balon Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Właśnie przeglądam i nie potrafię znaleźć odpowiedzi na moje pytanie... Element zaznaczyłem na zdjęciu. Na elemencie zaznaczyłem miejsce złamania. Być może wie ktoś jak to "zmajstrować", żeby było jak najtaniej? Wydawać >100zł na cały mechanizm trochę szkoda... A tak to wygląda w "manualu". Bardzo podobnie, poza tym, że zamiast silniczka jest korba. Dlatego zastanawiam się, czy istnieje możliwość przełożenia tego elementu ze zdemontowanego "manuala", które na Alledrogo stoją po 20zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Skoro tak wygląda to na pewno można to przełożyć. Jest jeszcze inna konstrukcja tylnego podnośnika i wiem, że tam da się przełożyć elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rycerz-) Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 popękały mu plastiki na prowadnicy, przez to linkę powyginało, silniksprawny. Mnie spotkało to samo :-( Pękł mi ten plastik jak na zdjęciu Na allegro jest takie coś czy to jest ten plastik bo całkiem inaczej to wygląda czy ktoś już go kupował :) http://allegro.pl/slizg-naroznik-renault-c...1256069248.html Czy z innej Meganki ph1 dam radę przełożyć ten plastik czy musi być model co ja mam czyli Megane coupe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi