g4_many Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 witam! - jestem nowy na forum, przy okazji powiatać wszystkich wytrwałych sprawa ma się tak - kupiłem dla mojej pani renault megane 1.9 dci 120km, oznaczenie silnika coś chyba f4q jeśli się nie mylę. auto było z padniętym turbo, ponieważ jestem mechanikiem uważałem ogłoszenie za okazję, no i jak to z okazjami - zaprzyjazniony warsztat zrobił mi turbo 650zł, ja zrzuciłem miskę olejową (polecam wszystkim po wystrzale turbo) wyczyściłem szlam który tam się zbiera, smoka, i wszystko co możliwe, poleciały nowe filtry oleje itp.... składamy - i co ? - i dup.. - ktoś przede mną tam był i zrobił taki bałagan z podciśnieniami że hohoho.... patrze, gryzę paznokcie, pale fajkę i mam elektrozawór góra do vakuym, dół turbo - mamy moc teraz pytanie do was - bo brakło mi już paznokci - jesli macie to zdjęcie, jeśli nie to opis - jaką kolejność i gdzie podłanczamy tą bańkę za kolektorem dolotowym i zawór który jest pod nią z 3-ema krućcami do podciśnień, ponieważ martwię się że nie podłączenie tych żeczy spowoduję wybuch kolejnej turbiny auto stoi :) - ola płacze i nie śpi po nocach :) dzięki wielkie z góry i pozdro elita! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nocad Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Chodzi Ci o to: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g4_many Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 dokładnie o to, z tym że widzę u ciebie jeden wężyk wychodzi na bańkę "akumulator podciśnienia" - a co dalej gdzie z bańki ? ale dokładnie o ten zaworek mi chodzi i jego schemat.... pozdrawiam czy ktoś mi napisze co dalej z podciśnieniami ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caros Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Jeżeli chodzi o ten zawór to u mnie jest tak-1 idzie do 1 na zdjęciu pierwszym,3-jest wolna.2-idzie do tej bańki,z drugiej strony bańki- wężyk z trójnikiem -jeden do 4 na zdjęciu 3 a drugi do elektrozaworu na zdjęciu 4 i z elektrozaworu na turbo. A u mnie następujący problem-wyciekał olej z rurki smarowania turbiny,wymieniłem oringi i jest ok.,ale brak mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaps Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 (edytowane) witam i jak kolego popodłanczałes juz poprawnie podcisinienia autu powruciła przyjazna Moc ? Opisałbys problem co i jak ma byc popodłanczane ( miło jakas fotka ) i jaki był problem bo moze mam podobny problem . Pozdrawiam Regulamin pkt. aston76 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi Proponuje przed wysłaniem jeszcze raz sprawdzić co i jak zostało napisane. aston76 Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilwieczorek18 Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Dnia 25.06.2011 o 22:39, g4_many napisał: dokładnie o to, z tym że widzę u ciebie jeden wężyk wychodzi na bańkę "akumulator podciśnienia" - a co dalej gdzie z bańki ? ale dokładnie o ten zaworek mi chodzi i jego schemat.... pozdrawiam czy ktoś mi napisze co dalej z podciśnieniami ??? Pomoże ktoś ze schematem wężyków podciśnienia 1.9 dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Schemat podciśnienia dla silnika F9Q 808. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi