pawelosek Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Nie :) Ktoś inny już ma ponad rok i świecą tak jak moje :). Po prostu to zależy od szczęścia jak trafisz. Bo raz kupiłem takie że połowa ledów nie świeciła ale wymieniłem i teraz trybi :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maksim Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 kupiłem za 5 dych ale w październiku a teraz zabrałem sie za montaż. (wiec chyba nawet nici z gwarancji) Mój brat kupił za 25zł już z przesyłką i półtora roku świecą bez żadnych zmian. Jakie ledy polecacie do 100zł? (Oczywiście z automatem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Do 100 z automatem i jeszcze pewno,aby nie siały po eterze??.Śmiech na sali raczej nie ma szans wg mnie przynajmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) kupiłem za 5 dych ale w październiku a teraz zabrałem sie za montaż. (wiec chyba nawet nici z gwarancji) Mój brat kupił za 25zł już z przesyłką i półtora roku świecą bez żadnych zmian. Jakie ledy polecacie do 100zł? (Oczywiście z automatem) Gwarancję sprzedawca może dać sobie nawet na miesiąc. Ty masz niezgodność towaru z umową na 24 m-ce, o ile masz paragon/fakturę.Nie spodziewaj się za 25 świateł, które spełniają homologację, bo takich nie ma. Ta chińszczyzna nawet obok homologacji nie stała, a jasność tych białych knotów każdy widzi na drodze. Najpierw widać pojazd, odbłyśniki lamp a później te blade światła dzienne. Poszukaj sobie wymiarowo coś z tego: http://allegro.pl/listing/listing.php?bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-2-mt-0113&order=p&string=dzienne+magneti+marelli Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 A ten czerwony to konkretnie gdzie do altka podłączyłeś ,bo jak do wzbudzenia to tak będzie ,a jak do kabla ładowania ( gruby czerwony) to tam masz +12V cały czas i też będzie nie tak .Trzeba znaleźć + 12V ale dopiero po uruchomieniu silnika, a biały najlepiej do zasilania pozycyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosek Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Gwarancję sprzedawca może dać sobie nawet na miesiąc. Ty masz niezgodność towaru z umową na 24 m-ce, o ile masz paragon/fakturę. Nie spodziewaj się za 25 świateł, które spełniają homologację, bo takich nie ma. Ta chińszczyzna nawet obok homologacji nie stała, a jasność tych białych knotów każdy widzi na drodze. Najpierw widać pojazd, odbłyśniki lamp a później te blade światła dzienne. Poszukaj sobie wymiarowo coś z tego: http://allegro.pl/li...magneti+marelli http://megane.com.pl/uploads/imgs/hosting_zdjec_1430155680__leds.jpg Mówisz że te ledy za 22 zł są do niczego? A te co podałeś link miałem i się spaliły :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie mówię o nich, bo ich nie widzę na drodze. W garażu podziemnym, przy takim natężeniu oświetlenia zewnętrznego wszystkie kaganki pięknie świecą podałem linkę do kilku modeli MM Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosek Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Jutro zrobię zdjęcie na zewnątrz i zapewniam cię, że również tak samo świecą :) Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez pawelosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 nie rób nam fotek, szkoda aparatu zapodaj homologację na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosek Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 E4, DRL, RL00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maksim Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) A ten czerwony to konkretnie gdzie do altka podłączyłeś ,bo jak do wzbudzenia to tak będzie ,a jak do kabla ładowania ( gruby czerwony) to tam masz +12V cały czas i też będzie nie tak .Trzeba znaleźć + 12V ale dopiero po uruchomieniu silnika, a biały najlepiej do zasilania pozycyjnych. Mam nowe info :D Przed chwilą wróciłem od Megi. Podłączyłem się tuż przed alternatorem do przewodu fioletowego (tego drugiego co ktoś zamieszczał na zdjeciu wcześniej nawet nie mam, nie wiem dlaczego), plus był po zapłonie. Ale to jednak alternatora wina, ponieważ jak spróbowałem od akumy plus wziąć to normalnie światła się paliły i jak biały podłączyłem do postojówek to gasły ledy. Jutro chyba zajrze do skrzynki bezpiecznikowej i tam sie podepne, tylko może mi ktoś przypomnieć najlepiej do jakiego miejsca się wczepić? przypomne, że mam tą gorsze wersje do wglądu, ph 2. I jeszcze jak poprawnie powinno wyglądać połączenie do bezpiecznika? Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez Maksim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 E4, DRL, RL00 To nie jest homologacja :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosek Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Wikipedia: Światła powinny mieć naniesiony w sposób trwały znak homologacji E razem z numerem identyfikacyjnym kraju wystawiającego certyfikat (np. E04 Holandia, E11 Wielka Brytania, E1 Niemcy, E20 Polska), oznaczenie typu reflektora RL wraz z numerem wersji regulaminu na podstawie którego otrzymany został certyfikat (aktualnie RL00), numer certyfikatu oraz nazwę producenta. Oznaczenia nie mogą być zmywalne lub łatwo usuwalne i powinny być widoczne po zamontowaniu świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 O właśnie :) A teraz porównaj z tym, co wyżej zapodałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maksim Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 odwieczny pojedynek. Drogie vs tanie Jakbym miał wydać 2 stówy na dzienne to bym wolał na soczewkach jeździć cały czas i niedługo znów je do regeneracji dać, albo pogonić do żyda megi jak światła będą niedomagać i kupić sobie lagune 3 bądź megi 3 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi