5qra Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Ty mowisz ze po wymianie miales te same objawy, czyli wymieniali drugi raz????? rozrzad chce wymienic przy ewentualnej wymianie tego koła... Nie, szukali dalej :evil: a cała wymiana rozrządu poszła na rachunek "RP" podem wymienili znowu którąś z lambd i juz do końca jakies 35kkm był spokój. Rozrząd przy okazji koła zmieniali gdzieś przy przebiegu ok.60kkm - ale zaznaczam, że strzelam z głowy i przebiegi mogły być inne (większa różnica) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 pytanie dodatkowe - czy zmieniali olej przy zmianie koła??? bo może być tak jak oni sugeruja, ze jest to tez wina oleju??? filtra czy czego tam jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 pytanie dodatkowe - czy zmieniali olej przy zmianie koła??? nie kojarzę - zrobili to co się robi przy rozrządzie. Co do oleju - Renault bardzo chwali sie tym, że olej wytrzymuje 30kkm - u nas dawał radę, więc pewnie go nie ruszano. [ Dodano: 2007-06-29, 12:43 ] Co już ci wymienili ?? Na jakich zasadach (gwara, płatna usługa) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Wymienione?? Oni zawsze sciemniają ale po pewnym czasie to zrobią ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 jak narazie do tej pory nie wymienili mi nic :-( :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Uparte masz ASO moze zmienic serwis?? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 uparty to jest jeden gosc co sie nazywa doradca techniczny/czy tam jakis taki specjalista ichniejszy od badania i sprawdzania objawow przedstawianych przez klienta... powiedzial ze jak nie zbada cisnienia oleju przy grzechotaniu to sie pod kwitem nie podpisze... a poprzednio rozpisali mi pieknie liste czesci do wymiany, moze to kwestia tego ze wspomnialem o reklamacji z RP i boja sie zeby RP ich nie scigalo potem za zla diagnoze problem w tym ze jak jest chlodzniej na zewnatrz czyli tak jak teraz, to objawy sie nie pojawiaja (oni sie zaklinaja ze nigdy nie zdarzyl sie przypadek ze grzechoccze na cieplym silniku) i nie mam z czym do nich teraz jechac, bo jesli nawet grzechotanie sie pojawia teraz to tylko na ulamek sek a to dla nich za malo. Wiec z utesknieniem czekam na upaly, bo przy temp ok.30st na zewnatrz grzechotanie mam prawie za kazdym razem... chcialbym naprawde miec to juz z glowy ale goscie sie zawzieli i tyle... inne ASO mam 70km od siebie i to jest filia tego "mojego" wspanialego takze nie chicalbym ryzykowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 (oni sie zaklinaja ze nigdy nie zdarzyl sie przypadek ze grzechoccze na cieplym silniku) MOże mają nawet racje :roll: u nas to występowało najczęściej po nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.W. Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Witam wszystkich posiadaczy Renault`a Mam ten sam problem z "klekotaniem" silnika przy uruchamianiu. Zgrzyty występują zarówno przy zimnym silniku (regularnie) jak i przy ciepłym (nieregularnie). Znajomy mechanik powiedział ze problem tkwi w kole zmiennych faz rozrządu. Podliczył mnie na kwotę ok 2 tys zł - przy jednoczesnej wymianie rozrządu. Pojazd ma przejechane dopiero 39 tys km (rok produkcji 2003). Nie zamierzam jednak płacić za wymianę z własnej kieszeni. Nie do pomyślenia jest dla mnie, ze w samochodzie z tak niewielkim przebiegiem dzieją sie takie rzeczy (nie wspomnę o cewkach zapłonowych które niestety musiałem wymienić przy przebiegu 20 tyś.). Dlatego czytając Wasze uwagi na ten temat w możliwym wolnym czasie zawitam u jakiegoś warszawskiego "dilera reno" i rozpocznę batalię. Mam nadzieje, że dla Sornat`a sprawa zakończy sie pomyślnie i podzieli się z nami ta radosną nowiną Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 (oni sie zaklinaja ze nigdy nie zdarzyl sie przypadek ze grzechoccze na cieplym silniku) MOże mają nawet racje :roll: u nas to występowało najczęściej po nocy. Z jednej strony mogą mieć racje, ale Megane II 1.6 16V bez usterki koła faz rozrządu...?? Nie to nie może być!! A może RP skończyło z dofinansowaniem bo stwierdzili że muszą dołożyć do sprzedarzy Renault Megane II faza I 1.6 16V?? Jeszcze raz polecałbym zmiane serwisu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 poczekajcie do przyszlego tyg, zaczynaja sie upaly a jak goraco to w mojej MEG pieknie kolo terkocze, juz ja im pokaze niech tylko zaprotestuja... to sie bedzie dzialo [ Dodano: 2007-07-16, 20:01 ] dzis dzwonili do mnie z RP z pytaniem co tak dlugo to trwa, to im wygarnalem, podalem nazwiska gosci z ASO itd. itp., a jako ze silnik znowu terkocze to jutro do ASO jade... gosc stwierdzil ze sa chetni na wspoludzial ale ASO musi o takowy wystapic ze wszystkimi papierami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldii77 Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 WItam Mam pytanie czy problem tego koła zmiennych faz rozrządu dotyczy wszystkich Megane czy tylko konkretnych roczników z silnikami 1.6 16V. Pozdrawiam i dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Dotyczy to wszystkich silników 1.6 16V w Megane II Faza I. W Megane II Faza II ta usterka już nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldii77 Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Gipiasz dzięki ale Megane II Faza II to od których roczników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 faza 2 - czyli po liftingu np przednie lampy z soczewkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi