zibi1001 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Mam od 4 miesięcy megane 3 z 2010r przebieg 5 tys. km od początku lata denerwują mnie falujące obroty. Jak mam włączoną klimę gdy staję załącza się wentylator chłodnicy, delikatnie wzrastają obroty i przez chwilę jest wszystko ok. Po krótkiej chwili pewnie komputer chce zdjąć obroty i to pawoduje, że przez chwilę obroty zaczynają falować. Może to i drobnostka ale denerwująca. Po podłączeniu do komputera diagnosty,cznego - brak błędów. Zaznaczam, że samochód pochodzi z importu prywarnego i jest po kolizji i nie posiadam gwarancji, więc proszę o porady, czy to elektryka czy też trzeba poprawić program w kompie. dzwoniłem do serwisu, dla mojego samochodu nie ma żadnej akcji naprawczej. Proszę o porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Auto mimo wszystko powinno mieć gwarancję, do sprawdzenia po VINie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xvjakubvx Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 zależy gdzie i jak była naprawiana:)-> do gwarancji podobna sytuacja wystąpiła u ojca w aucie marki fiat tylko jak to się śmiejemy fiacik samonaprawialny obroty falowały- nie falują, żarówka nie świeci odpalił na nowo świeci, wentylatory na wolnych nie działały tydzień minął nagle wieją i tak w koło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Wtedy nie będzie gwarancji na blachę, jak w mechanice nie było nic ruszane i przeglądy były robione, to nie powinni się czepiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xvjakubvx Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Pawel serwisy robią wszystko by w takiej sytuacji nie uznać gwarancji wystarczyło że poducha wypaliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Wtedy się jedzie do serwisu w Niemczech (sprawdzone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi1001 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi o gwarancję to mogę zapomnieć bo miałem prywatnie kasowane błędy. Ale może ktoś miał podobny problem z klimą, może jakiś przewód wypięty, elektryk mówi, że to normalne i chce wstawiać mi przekaźnik, ale ja z takim zachowaniem silnika spotkałem się pierwszy raz Może ktoś pomoże ????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi o gwarancję to mogę zapomnieć bo miałem prywatnie kasowane błędy. No i co? Młotkiem Ci te błędy kasował, że ślady na masce zostały? O czym Ty w ogóle piszesz? Wszyscy Ci tłumaczą co i jak a Ty dalej swoje. Poza tym wentylator chłodnicy pracuje cały czas na włączonej klimatyzacji. A tak w ogóle wyczyścił bym przepustnice bo chyba tam jest problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi1001 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Byłem dzisiaj w serwisie oczywiście kolega nie ma racji, ślad w kompie po kasowaniu błędów zostaje, a tak w ogóle nie uznają gwarancji na samochody z importu prywatnego, chyba, że jest akcja naprawcza, skasowali mnie za diagnostykę 190 zł i nic nie znaleźli, chcieli wymieniać wiązki przewodó, ale to szukanie w ciemno, chyba pozostaje dobry elektryk. Jeśli kolego chodzi o przepustnce to nie masz racji bo wentylator oczywiście pracuje po załączeniu klimy, ale po jej wyłączeniu silnik pracuje równo, zresztą samochód ma przejechane dopiero 5,5 tys km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 a tak w ogóle nie uznają gwarancji na samochody z importu prywatnego Bzdura, Renault ma gwarancję europejską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 oczywiscie że bzdura - poproś ich żeby dali ci to na piśmie albo zadzwon do RP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 nie ma racji, ślad w kompie po kasowaniu błędów zostaje Jak skasujesz sobie w pliku tekstowym, kilka wierszy i zapiszesz plik, to ślad po takiej operacji zostanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 no naturalnie że zostanie - logi + data modyfikacji pliku :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 oczywiscie że bzdura - poproś ich żeby dali ci to na piśmie albo zadzwon do RP Wszystko jest na piśmie. Niniejsza gwarancja znajduje zastosowanie w przypadku wszystkich samochodówsprzedanych jako pojazdy nowe, o ile są one użytkowane i zarejestrowane w następujących krajach europejskich: ANDORA AUSTRIA BELGIA BOŚNIA HERCEGOWINA BUŁGARIA CHORWACJA CZECHY CYPR DANIA ESTONIA FINLANDIA FRANCJA GRECJA HISZPANIA HOLANDIA IRLANDIA ISLANDIA LIECHTENSTEIN LITWA LUKSEMURG ŁOTWA MACEDONIA MALTA MONAKO NIEMCY NORWEGIA POLSKA PORTUGALIA RUMUNIA SAN MARINO SERBIA CZARNOGÓRA SŁOWACJA SŁOWENIA SZWAJCARIA SZWECJA WĘGRY WIELKA BRYTANIA WŁOCHY W przypadku pojazdu, który ma być zarejestrowany po raz pierwszy w strefie terytorialnej określonej powyżej, znajduje zastosowanie gwarancja obowiązująca w miejscu pierwszej rejestracji samochodu. Gwarancja z innego kraju działa na pewno. Jest to dyrektywa odgórna UE, a nie gest Renault Polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Gwarancja działa na 100%. Wujek ma Scenica 3 i gwarancja działa bezproblemowo, nawet jakaś notę miał na zapięcia przednich pasów (do wymiany na gwarancji). Każde podpięcie pod komputer zostawia ślad, niestety taka wada meganek/sceniców 3 i fluenców. W starszych nie ma tego problemu, można kasować do woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi