fred Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Podłącz się do kabla zasilającego tylną szybę i po kłopocie. Też o tym myślałem ale oryginalnie lusterka są na osobnym obwodzie. Nie wnikałem czemu tak to wymyślili i postanowiłem się nie przekonywać. Przekaźnik razem z kostką kosztował mnie jakieś grosze, a kabli mam taką stertę, że mógł bym położyć 2-gą instalację w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Obwody lusterek są zabezpieczone bezpiecznikiem F5(7,5 A) a tylna szyba idzie bezpośrednio z UHC. Rzeczywiście ciekawe, nie ma w obu obwodach przekaźników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Hmmmm..... zerknąłem teraz w schematy i faktycznie jest jak piszesz. Musiało mi się pomylić z przednią, bo tam są przekaźniki. Tym bardziej jest powód aby dać przekaźnik, do UHC nie będę się dobierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Spróbuj pociągnać zasilanie z UHC podpinając się pod wyjście na lusterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Jeżeli masz bezpiecznik to przewody też pewnie są tylko się kończą w tej kostce na słupku co idzie do drzwi .Sprawdz to sobie Jeżeli chodzi o przekażnik tylnej szyby to jest on w UCH na płytce .Do lusterek nie ma bo są one w UCH podłączone pod ten sam przekażnik co tylna szyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niajnia Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Witam U mnie w samochodzie lusterka są el sterowane i składane, ale nie są podgrzewane, jest bezpiecznik do wkładów dochodzą jakieś przewody i nie grzeją. Z tego co widziałem to wkłady są chyba bez grzania, jeżeli bym kupił wkłady podgrzewane to powinny one działać?? MOże ktoś miał taki przypadek, na zdjęciu widać, że do wkładów dochodzą 2 przewody, są one wpięte w blaszki, ale nic nie idzie od nich dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Powinno grzać, musisz chyba nowe grzane wkłady kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niajnia Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 mi też się wydaje, że lusterka powinny grzać, wydaje mi się, że cała instalacja jest, wylko samo lusterko nie ma maty grzejącej, ale chce, żeby ktoś mi napisał, czy podgrzewane są inne, bo nie chce kupić innych takich samych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Nie wiem jak to wygląda w scenicu ale ja w swoich obu reniach miałem zupełnie inne podłączenie do pinów maty grzewczej. Tutaj mi to wygląda na a`la gniazdo trzymające aby nie latała wtyczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niajnia Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 na allegro znalazłem takie same jak moje z informacją, że są podgrzewane, może zweryfikuje to inny posiadacz scenica z podgrzewanymi wkładami ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Spróbuj pociągnać zasilanie z UHC podpinając się pod wyjście na lusterka. O ile jest bo: Jeżeli masz bezpiecznik to przewody też pewnie są tylko się kończą w tej kostce na słupku co idzie do drzwi .Sprawdz to sobie Nie ma ani kabli do złącza, ani bezpiecznika, baaaa nie ma nawet pinów w złączu bezpiecznika. Totalna kastracja, co tylko mogli to wycięli :evil: Jeżeli chodzi o przekażnik tylnej szyby to jest on w UCH na płytce Jesteś pewien, że jest tam przekaźnik ? Jeśli tak to faktycznie nie ma problemu z bezczelnym podpięciem się do kabla lecącego do szyby, o ile oczywiście nie dali jakiegoś przekaźnika z parametrami na styk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hard-drive Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 odbiegne troche od tematu. panowie czy lusterka do scenica I ph2 od anglika sa inne ?? mam w tym drugim scenicu lusterko od kierowcy w ktorym widac tylko bok samochodu mimo ze szko jest juz w skrajnej pozycji a powinienem przeciez widzec "lewy pas" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roming Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Tak są inne. U mnie jest to samo. Albo trzeba kupić nowe (100 zł w sklepie moto), albo używkę, albo można spróbować rozebrać lusterko i podłożyć coś pod silniczek regulacji lusterka tak aby więcej się odchylało na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hard-drive Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 wygląda na to ze adapter jest inny. bo obudowa będzie chyba pasowała ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek44 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Może któryś z kolegów zmieniał już matę grzewczą w lusterku wstecznym? Ja kupiłem na allegro i przymierzam się właśnie aby to zrobić ale trochę mnie niepokoi czy odkleję tę starą matę gumowaną i plastik - aby nie nic nie uszkodzić. Chyba nic z tego nie będzie. Podgrzewanie suszarką nie pomaga, plastik trzyma się mocno. Obawiam się aby nie pękło szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi