TomusMaximus Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 u mnie nie pęka, z lewej strony jest wytarta, pół biedy, gdyby to było na gładko, a to się jakoś tak paskudnie wykruszyło. Dodano: 24 lis 2011 - 18:50 No i po naprawie. Wymienione mam obicie całej kierownicy na miękką pachnącą skórę + gałkę zmiany biegów. Dodatkowo Renault wymieniło miech od skrzyni biegów, miech od hamulca ręcznego, a także obszyta została tą samą skórą rączka ręcznego. Całę auto pachnie ładnie skórą. Naprawa zaliczona chyba do udanych no i miłę zaskoczenie tymi "gratisami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 A jaką masz wersję wyposażenia? Chodzi mi kolor wnętrza, a więc i kolor kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomusMaximus Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 (edytowane) dynamique, fotele są chyba grafit z jakimś paskiem na środku szerokim, w kierownica czarna. Załączam zdjęcia zrobione komórką w dniu odbioru z serwisu. Obecnie kierownica lepiej się poukładała. bardzo wygodne w dotyku to jest. Zdecydowanie przyjemniej się jeździ względem oryginalnej "skóry" Edytowane 15 Grudnia 2011 przez TomusMaximus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fario1969 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Mnie również dzisiaj wymieniono kierownicę skórzaną (wytarta) na nową. Przy okazji wymienili gałkę zmiany biegów (też skórzaną) na nową. Wszystko w ramach gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Problem z kierownicami w Megane 3 jest chyba bardzo powszechny. Zbyt szybko wycierają się też inne kierownice, nie tylko skórzane . Zwykłe kierownice też zaczynają wyglądać nieestetycznie, łuszczą się . :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietaszyn Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 mnmv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1807 Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 mnmv też tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Nie tylko w MIII kierownica się szybko wyciera... Mam Scenica 2-letniego. Przebieg 25 tyś km i też mam oznaki wytarcia z lewej strony u góry na kierownicy. Będę reklamował na dniach. Zobaczymy czy się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Moja zaczaęła się kruszyć przy około 100tyś także na wiosne pewnie ją obszyje na nowo, puki co okruszki na rękach i wszędzie w około. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 A czy ktoś już na tą łuszczącą się "obskórną" kierownicę zakładał jakieś pokrowce? Bo ja już do tego dojrzałem żeby kierownice czymś zasłonić, bo mnie odraza bierze, jak ja muszę dotykać, a ona się sypie i sypie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Obszyj skórą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Witam, Post nieco stary, ale temat jak najbardziej aktualny i znany wszystkim, którzy mają tapicerki skóropodobne, zwłaszcza w kolorze jasnego beżu. Ostatnio zastanawiam się nad renowacją domowym sposobem kierownicy i gałki zamiany biegów w megane III z beżowym obszyciem. Chodzi mi o zastosowanie renowatora barwiącego. Np. coś takiego http://allegro.pl/saphir-krem-do-renowacji-skory-rysy-zadrapania-i5023265088.html Czy ktoś próbował może tego sposobu i może podzielić się swoimi wrażeniami? Jaki to daje efekt - chodzi oczywiście o wygląd i trwałość, czy nie brudzi rąk? Wiem, że na pewno jest wielu użytkowników meganek z jasną tapicerką, którzy borykają się z powszechną mizerną jakością materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1e Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Witaj, Używałem tego środka. Jest drogi ale bardzo skuteczny. Jak masz kierownicę czy gałkę tylko przetartą ale bez wżerów to będziesz zadowolony. Kolor będzie intensywnie czarny. Moje wymagania spełnił w każdym razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Czy ten renowator działa też na sztuczne skóry? Bo takie są na kierownicach w megane. I czy po użycie tego środka nie brudzą się dłonie od dotykania kierownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 (edytowane) Nie mam żadnych ubytków, lecz tylko lekkie wytarcie po lewej stronie kierownicy i na gałce. Sęk w tym, że mam wersję beżową, więc część wytarta jest wyraźnie ciemniejsza od tej nie wytartej. Wprawdzie w internecie krążą jakieś filmiki z użyciem tych renowatorów - nawet w megane II z jasną skóropodobną wykładziną, ale niewiele z nich wynika. Czyli niby do sztucznej skóry też się nadaje. Dlatego szukam opinii kogoś kto użył tego środka do jasnej kierownicy. Jak ona wygląda po użyciu tego środka w ocenie użytkownika? Jakiego koloru renowatora użył? Może jest ktoś taki z forumowiczów? Edytowane 7 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi