Marcin_sk7 Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Witam Serdecznie Mam taki problem, ubywa mi płyn hamulcowy ze zbiorniczka, sprawdziłem wszystkie koła i nie ma nigdzie wycieku, na parkingu jak auto stoi to też żadnej plamy pod autem nie widać, a płyn cały czas ubywa. A od kiedy zaczęły się problemy z płynem to pedał sprzęgła zaczął mi wariować, podczas jazdy przy zmianie biegu potrafi zostać w podłodze i muszę go nogą do góry podnosić. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 A ile i w jakim czasie ubywa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_sk7 Opublikowano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 (edytowane) Dzisiaj wracając z Krakowa do domu (220 km) musiałem stawać 2 razy na dolewkę, 2 setki jakieś dolałem Edytowane 24 Września 2011 przez Marcin_sk7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Pada wysprzęglik. Zgubiony płyn znajdziesz na osłonie pod silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_sk7 Opublikowano 25 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Również przez to mi się sprzęgło ślizga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowaldo Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Takie działanie sprzęgła ostrzega o niskim stanie płynu hamulcowego. Lepsze to niż dowiedzieć się o tym podczas gwałtownego hamowania gdy nie ma już płynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_sk7 Opublikowano 25 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 (edytowane) Jutro zmienię ten wysprzęglik i mam nadzieję ze będzie po problemie. A czy po zmianie sprzęgło się automatycznie odpowietrzy czy trzeba samemu to zrobić ? Edytowane 25 Września 2011 przez Marcin_sk7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Trzeba odpowietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 (edytowane) Jutro zmienię ten wysprzęglik i mam nadzieję ze będzie po problemie No nie wiem czy kolega się orientuje do końca w którym miejscu jest wysprzęglik. Bo z wypowiedzi wynika że nie. Jest on schowany w obudowie skrzyni biegów i aby było śmieszniej to trzeba odłączyć skrzynię od silnika i dopiero wtedy można do niego się dostać. Przy tej okazji proponuję wymienić również sprzęgło z dociskiem i łożyskiem oporowym. Czyli wszystko będzie wymienione za jednym razem. Edytowane 25 Września 2011 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_sk7 Opublikowano 25 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Cytowanie Akurat się z tym liczę, że nie jest on zamontowany w okolicy czujnika cofania. A co do wymiany sprzęgła to nie widzę potrzeby wymiany kompletu skoro jest wszystko ok Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 (edytowane) Również przez to mi się sprzęgło ślizga ? Jak się sprzęgło ślizgało to będzie przytarte. A co do wymiany sprzęgła to nie widzę potrzeby wymiany kompletu skoro jest wszystko ok I tutaj sobie kolega sam sobie zaprzecza. Jesteś pewien, że twoje auto ma tyle kilometrów nabite ile wskazuje licznik. Wyciągniesz skrzynię i zobaczysz co i jak, podejrzewam że tarcza może być zalana płynem hamulcowym. Osobiście wymieniłbym przy okazji cały komplet sprzęgła, bo po co podwajać potem koszta. Edytowane 26 Września 2011 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_sk7 Opublikowano 29 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Wysprzęglik wymieniony, wszystko działa tak jak powinno, strasznie dużo pracy z wyciągnięciem skrzyni, a sprzęgło zostało stare, bo ktoś je już zmieniał nie dawno. Dziękuje bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Moja Meganka zaczęła gubić płyn hamulcowy ale bardzo mało (kapka na miesiąc - ale gubi). Wysprzęglik był wymieniany ok 1.5 roku temu i wiem, że miałem taki sam objaw ale wtedy płyn uciekał mocno. Na jakie miejsca zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frytek161 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Ja mam dziwny ubytek, podejrzewam płyn chamulcowy hamulcowy, ale wyciek widoczny pomiędzy lewym przednim błotnikiem a drzwiami przednimi. Wrażenie wycieku z dolnego zawiasu drzwi Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Tam, nie ma żadnego przewodu hamulcowego. Przewody hamulcowe są praktycznie przy samej podłodze, mniej więcej po środku koła. Nie prościej sprawdzić poziom płynu w zbiorniczku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi