Rbit Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Na 10 sprzedanych Centr, 9 to Futury, więc z wiadomych względów będą mogły mieć i większą ilość reklamacji. Co do złej opini Boscha, a raczej Varty bo to ona produkuje aku,a Bosch tylko dodaje swoje logo,to się zgodzę tylko co do starszych modeli. Od pewnego czasu jest dostępna nowa seria. A tak w ogóle to polecam fajną stronkę o aku http://www.akumulator.pl/forum/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 No co wy tu mnie straszycie ;-) . Używam Futury od prawie roku i jak dotąd wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 pawelp2008, Dam więcej - już przeszło 3 latka i po za magicznym okiem, które "świeci" na czarno od miesiąca po kupnie to nie ma problemacji. Ot nie mam sygnalizacji W starych też nie było i się żyło, tom przywykł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p-opala Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Jaki akumulator polecilibyscie do scenica 1,6e 90km z 1997r. z klimą, podgrzewaną szybą przednią i tylną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Centra Futura 45Ah ? Ja mam taki w swoim aucie i nigdy mnie nie zawiódł, poza tym, ze magiczne oko jak pisze Prezes także i u mnie przestało świecić jakiś czas temu :^) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Żeby magiczne oczko zaświeciło na zielono to czasami trzeba aku przewrócić do góry "nogami" i z powrotem postawić na "nogi" w 99% oczko zmieni kolor. Sprawdzone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkB Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Żeby magiczne oczko zaświeciło... Ew."wydłubać"oczko,wymyć i zamontować ponownie.Również sprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloradozarek Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 witam forumowiczow.posiadam renault megane II 03 r 1.6 16v od jakiegos czasu pobiera mi na postoju cos kolo 0.5A rozladowuje mi akumulator w 2 czasem 3 dni.dodam ze bylem na komputerze i wszystko oki.a problem dalej ten sam rozrusznik ok odlanczam aku na noc rano super odpala normalnie .prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Coś musi zostawać włączone np.jakaś niewielkiej mocy żarówka ok.6W np.w bagażniku i od tego trzeba zacząć szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloradozarek Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 bylo sprawdzane wszystko ok zarowka gasnie po czasie ma wylacznik czasowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Ale jeżeli występuje pobór prądu po zamknięciu samochodu to gdzieś musi być włączony jakiś odbiornik ,który pobiera prąd mimo ,iż teoretycznie wszystko jest wyłączone.( żarówka w bagażniku to był tylko przykład ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloradozarek Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 no zdaje sobie sprawe jutro bede probowal z miernikiem pokoleji odpinac bezpieczniki moze cos wykryje.jutro napisze czy cos wykrylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adka Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 co do watku "jaki akumulator..." zamówiłam do 1.6 16V Cfutura 47ah ale chyba zakupię większy do 55ah ma moc rozruchow 600a, katalogowo centra przewiduje 44 ah ale to chyba mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Tych C.Futura 55ah, 600a już chyba nie produkują. Zastąpili je 60ah ,600a, co w zasadzie jest tylko lepsze a wymiarowo się nie zmienił więc będzie pasował do 1,6 16v. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Witam, Ja jednak polecam czerwoną Toplę, mam u siebie już w drugim aucie i nigdy mnie nie zawiodły te aku. Moim zdaniem są lepsze od Centry, nawet Futury. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi