Nel Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Schowki pod nogami.Ale zadałem ci pytanie czy masz włączniki w schowkach? (bo nie wszystkie mają)Zrób tak jak ci pisałem podłącz miernik pod wtyczkę żarówki .Jeden przewód miernika do przewodu czerwonego (patrz schemat) drugi do masy samochodu i otwórz drzwi .Jeżeli miernik wskaże napięcie 12v to jest problem z masą sterującą z UCH. Jeżeli nie wskaże - to jeden przewód miernika do przewodu pomarańczowego drugi do przewodu w skrzynce bezpieczników na którym jest zawsze napięcie plusa.Jeżeli miernik wskaże 12v to jest problem z plusem sterującym z UCH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 tak ma wyłącznik w schowku. A gdzie jest przewód pomarańczowy? bo u mnie przy lampie jest czarny i czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 kolor podałem ze schematu u ciebie może być inaczej .Najczęściej kolor czerwony to plus a czarny to minus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Ok. jutro sprawdzę bo dziś nie dałem rady. Jutro jadę do diagnostyki bo auto starcznie wolno rozpędza, wolniej niż maluch. pierwsze to sprzęgło, co może być takie objawy inne?żeby sprawdzić czy są jakiś błędy i zmienić język na polski. Dodano: 04 gru 2011 - 15:11 czerwony kabel do masy nie pokazał napięcia po otwarciu drzwi. a czarny z plusem? to nie sprawdziłem bo nie wiem z skąd brac plus...chyba ze z akumulatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wito2008 Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 witam, u mnie też nie świecą te lampki w drzwiach, nie mam oświetlenia schowków. Masa dochodzi , nie pojawia się plus. Gdzie jest umieszczony ten moduł 645 o którym piszecie , ma ktoś zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romekg8816 Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 mogę wyłączyć to oświetlenie z drzwi na dzień tak jak oświetlenie koło lusterka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 (edytowane) bez dłubania się nie obejdzie. a przeszkadza Ci czy jakaś inna przyczyna? ja wstawiłem w drzwi czerwone LED i jest przyjemniej Edytowane 30 Maja 2014 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romekg8816 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Trochę przeszkadza bo lubie w gorące dni otwierać auto drzwi żeby nie było duszno przed jazda no i sie świeci nie potrzebnie to oświetlenie w drzwiach i szkoda aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 w SCII po 10 minutach od wyłaczenia silnikam i wyjęcia karty ze slotu wyłącza się wszystko, nieżaleznie czy masz drzwi otwarte czy nie. więc można sobie wietrzyć cały dzień :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 U mnie też tak jest.... Megane II phI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
texas23 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 cześć wszystkim posiadam megane 2 2004 r ja mam trochę inny problem ale dotyczy tych świateł w drzwiach a dokładnie żeby zacząć od początku nie mam włączników w schowkach w podłodze światła w drzwiach gasły razem ze podświetleniem podsufitki i wszystko było super ostatnio pojechałem na komputer i trochę błędów pokasowałem (znajomy na warsztacie miał kompa za darmo) i od kasowania błędów jest tak że podsufitka gaśnie a światła w drzwiach nie cały czas się palą gasną dopiero gdy zamknę drzwi kartą wie może ktoś co się stało i jak to naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Pojechać na clip i prawidłowo skonfigurować moduł w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
texas23 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Byłem na clipie w salonie renault i tam pan na szybko nic nie dał rady zrobić ale po 6 dniach wszystko wróciło do starej konfiguracji i lampki się wyłaczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1984 Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) Witam jestem tu nowy, mi też nie działa oświetlenie w drzwiach, po podłączeniu próbówki do kostek z drzwi (tam gdzie wpina się żarówkę) w czerwonym i niebieskim kablu zaświeca się próbówka. Czym może być spowodowany brak plusa? Edytowane 21 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario3 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 POMOCY podsufitka gaśnie a światła w drzwiach cały czas się palą gasną dopiero gdy zamknę drzwi kartą wie może ktoś co się stało i jak to naprawić :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi