punxhc Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 (edytowane) założenie nowego KZFR dodaje silnikowi 13KM Nie, absolutnie nie to chcę powiedzieć :) Silnik 1.6 16V ma moc 100KM, a dołożenie przez producenta zmiennych faz zwiększyło moc silnika do 113KM. Zatem teoretycznie jeśli KZFR padło totalnie i nie zmienia faz (nie wiem czy taka sytuacja jest w ogóle możliwa), to teoretycznie silnik mógłby mieć mniejszą dynamikę. W takiej sytuacji - teoretycznie - wymiana KZFR mogłaby "dodać" trochę mocy. Mam nadzieję że tym razem jasno się wyraziłem :) Edytowane 5 Stycznia 2012 przez punxhc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimnica4666 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Jest problem z wymianą. Byłem u mechanika, auto rozebrane ale rozrządu mechanik nie wymieni, ponieważ nie pasuje górna blokada. Zrobiłem zdjęcie. Co teraz, masakra...??!! Czy macie pomysł co to może być, że blokada nie pasuje ??? Aha...w sierpniu byłem podłączyć Megi pod komputer bo wyskoczył mi SERVICE Były dwa błędy: 1. CZUJNIK OBROTÓW SILNIKA (nieprawidłowy sygnał) 2.STEROWANIE POŁOŻENIEM WAŁKA ROZRZĄDU (nieprawidłowe działanie) Macie jakiś pomysł ??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 (edytowane) Polużnij napinacz i blokady dadzą się założyć. A po zdjęciu paska sprawdz czy KZFZ jest w stanie zablokowanym. Edytowane 7 Stycznia 2012 przez Nel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimnica4666 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 (edytowane) Polużnij napinacz i blokady dadzą się założyć. A po zdjęciu paska sprawdz czy KZFZ jest w stanie zablokowanym. NEL: Jesteś pewien że tak można i że się uda ???!!! Myślisz że jest to przestawiony rozrząd ??? Edytowane 7 Stycznia 2012 przez zimnica4666 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody15 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 (edytowane) //?? Edytowane 8 Stycznia 2012 przez mlody15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimnica4666 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 No to dobrego masz mechanika,może podaj adres to będą go wszyscy omijać...jak wymienia się rozrząd to należy koła wałków poluzować przed wstępnym napięciem paska..Po rozebraniu sporadycznie blokady pasują należy zdemontować pasek i po ręcznym ustawieniu wałków blokada pasuje....Mentalność twojego mechanika zakończyła się na 126p,nie ujmując fiacikowi..heheheh Witam MŁODY15 Mam pytanie czy dobrze Cię zrozumiałem...??? Mówisz że przy wymianie rozrządu powinno się zdjąć pasek i ręcznie nastawić wałki rozrządu aby pasowała do nich górna blokada na wałkach ta w literze U, a następnie zamontować nowy rozrząd z pompą. Mechanik powiedział że za żadne skarby nie można ruszac ręcznie wałków...!!!! Masakra...ja nawet już nie pojade do niego wymieniać opon. A moją Megi trzymał mi od czwartku(5.12) aż do dzisiaj czyli sobota(7.12) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 To co w końcu z tą twoją megi stoi u mechanika rozebrana czy oddał ci bez wymienionego rozrządu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody15 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 (edytowane) ?//? Teraz powinno ci pasować ,jest bez rozciągania.. Po co tyle tych enterów nastawiałeś? Tylko rozciągnąłeś posta. Edytowane 8 Stycznia 2012 przez mlody15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimnica4666 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 (edytowane) Do mlody15 Dzięki bardzo za podpowiedz. Do Nel Zabrałem Megi bez wymienionego rozrządu. Dodano: 07 sty 2012 - 21:35 A i jeszcze jedno teraz to widać na focie hahahahaha koleś żle ustawił wałki wcięcie na nich jest niesymetryczne i ta mniejsza część obwodu przy nacięciu wałków musi być niżej a nie wyżej tak jak na foto....hahahahah co ca paprak...A czy można wiedzieć ile sobie winszuje za naprawę????? Drogi kolego Mlody15 Mechanik w ogóle nie ruszał ani wałków ani kół...nawet nie rozpiął rozrządu może i dobrze. Jak byłem na warsztacie z rana to mechanik tylko usiłował założyć blokadę na wałki ale nie były równo ustawione, powiedział że on tego nie będzie ruszał, jak powiedziałem żeby ustawić wałki wzgledem siebie równo to powiedział że tak się nie robi i on tej wymiany się nie podejmie... Edytowane 30 Stycznia 2012 przez zimnica4666 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punxhc Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 nic nie zrobił podliczył mnie 100zł !!! Zastanawiam się dlaczego w ogóle zapłaciłeś??? Ja bym raczej obciążył tego "mechanika" kosztami nowego sworznia który Ci zniszczył i nie zapłacił mu ani grosza - bo za co? Kuriozalna historia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimnica4666 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 (edytowane) Nie chciałem siać zamętu... Dodano: 08 sty 2012 - 00:45 Myślę że jeszcze w tym tygodniu uda mi się odstawić moją Megi do warsztatu ale tym razem oddam ją do ASO FIATA Dzwoniłem i już wszystko ustalone...mechanik powiedział że bez problemu sobie poradzi. Wymienią mi rozrząd, pompe wody, zaleją nowy płyn chłodniczy. Edytowane 30 Stycznia 2012 przez zimnica4666 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosikxxx Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 ładne kolego miałeś przeboje z tym rozrządem, aż sam się teraz przestraszyłem trochę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimnica4666 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witam sosikxxx To prawda aż strach o tym myśleć...ale cóż Megi toczy się dalej. Może uda mi się jeszcze w tym tygodniu oddać ją do ASO Fiata aby wymienili co trzeba i jak się należy. Więc jak już będzie po wszystkim napisze co i jak z Megi i jak się sprawy potoczyły... Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Do ASO Fiata??????????????A nie do ASO Renault?????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosikxxx Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 (edytowane) No właśnie, dlaczego do fiata? Ja też chyba w tym tygodniu będę wymieniał rozrząd, muszę tylko części zamówić Mam nadzieję, że bez takich akcji... Edytowane 8 Stycznia 2012 przez sosikxxx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi