elektro Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Z tego co mowil facet od clipa to mam wszystkie oryginalne wtryski, czyli nie byly wyjmowane. po czym zauwazyc zuzycie podkladek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Między innymi czułbyś gryzące spaliny w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektro Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 (edytowane) spalin nie czuc ani w srodku ani na zewnatrz. jutro jade do mechanika i dam znac jak to kolo pasowe. mam jeszcze pytanie ile poduszek silnika i skrzyni jest w moim dci Edytowane 8 Stycznia 2012 przez elektro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldii77 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Warto probować najprostrzych sposobów czyli sciagnięcie paska akcesoriów; metodą eliminacji coś wykluczyć. Sam kiedyś to przerobiłem bo mam wrażenie ze nasze samochody kochane to czasem mają takie dziwne przypadłości co mnie osobiście zaczyna drażnić. Ale kto szuka... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scifo Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 ile poduszek silnika i skrzyni jest w moim dci We wszystkich znanych mi autach zespół silnik-skrzynia zawieszony jest w trzech punktach. Także tutaj. Jedna poduszka (olejowa)po stronie silnika(nad rozrządem) widoczna u góry, druga na dole pod skrzynią, trzecia- na dole po środku w kierunku kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektro Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Po wizycie u mechanika okazalo sie, ze do wymiany jest poduszka silnika i prawdopodobnie skrzynia, poniewaz ruszajac nia slychac jak luzne sa w niej jakies elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldii77 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 I jak tam Megi, potwierdziała sie jakaś teza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektro Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 witam, Skrzynia do wymiany, ale po drodze okazało się ze do czyszczenia byl regulator cisnienia na pompie(problem z injection fault juz nie wystepuje) oraz rozrzad byl zle ustawiony. Wymieniona zostala takze dolna poduszka silnika. Po tych zabiegach auto chodzi cicho tylko jak sie jedzie slychac tarcie w skrzyni. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 dziwne... rozrząd sam przeskoczył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektro Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 byl zle ustawiony przy wymianie przez poprzedniego mechanika. Dodano: 18 sty 2012 - 18:35 Mam pytanie jeszcze czym moze byc spowodowane tarcie w skrzyni przy obciazeniu jej?? czy jest sens ja naprawiac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 byl zle ustawiony przy wymianie przez poprzedniego mechanika. ano widzisz, bo napisałeś: Od jakiegos czasu moja meganka II 1.5 dci k9k głośno pracuje sugerując, że było dobrze, a jest źle. a teraz okazuje się, jakoby cały czas było źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektro Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Kolego mrarek proszę nie odpisuj na moje posty. Twoje rady są do bani i wnioski tak samo także dziękuję, Dźwiek silnika nasilal sie przez regulator cisnienia i dopiero wtedy zaczęło mnie to zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 to poczytaj swego pierwszego posta i skonfrontuj z tym, co napisałeś wczoraj o 14:56. jeśli podajesz mylne dane i liczysz, że na forum mamy szklaną kulę, to równie dobrze możesz zasięgać tychże porad w masarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektro Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Kolego mrarek powiedziałem już. NIE WYPOWIADAJ sie w moich postach, bo twoje odpowiedzi do niczego nie prowadzą. A z samochodem opisywałem dokładnie to jak było to widziane przez moją osobę.... Edytowane 20 Stycznia 2012 przez elektro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi