Arekkk Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Witam, chciałbym trochę przeciągnąć ten temat ponieważ ostatni wpis zrobiony był prawie rok temu (jak wiadomo przez rok czasu technologia poszła troszkę do przodu)i od tego czasu pojawiło się kilka nowości na rynku telefonów. Idąc za tym chciałbym opisać mój przypadek: kilka dni temu zakupiłem jeden z najnowszych telefonów na rynku SONY Xperia Z1. Telefon z oprogramowaniem Android 4.2.2 i niestety radio w mojej Megance III nie widzi tego telefonu i nie mogę korzystać z dogodności dzwonienia (nie mówiąc już o muzyce odtwarzanej za pomocą bluetooth). Dodam, że wcześniej miałem Galaxy S2 plus i udawało mi się - choć czasem z problemami nawiązać połączenie i mogłem prowadzić rozmowy podczas jazdy nie odrywając rąk od kierownicy. Jestem podirytowany tą sytuacją ponieważ chyba nie trzeba mówić jak wygodna jest to opcja ... Proszę o poradę ew. Wasze doświadczenia w tym temacie. Pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Przez trzy ostatnie telefony posiadałem nokie i uradowany cieszyłem się z posiadanie opcji bluetooth w radyjku mojej megi:) do czasu, aż zachciało mi się zmienić telefon na Sony Xperia J ST26i z androidem wersja 4.1.2, po zakupie jego przez pewną chwilę wszystko działało jak należy i cieszyłem się, że po zmianie telefonu nie mam kłopotu jak inni użytkownicy bluetootha w megi, zachciało mie sie zaktualizować telefon przez PC i wtedy zaczęły się schody, po pierwszym sparowaniu telefonu z My_RadioSatem wswzystko działa normalnie, jest dostęp do kontaktów, połączenia są realizowane zarówno przychodzące jak i wychodząc czyli sam system w samochodzie jest w 100% sprawny. Po automatycznym wyłaczeniu przez otwarcie drzwi auta (wyłacza się wtedy radio) i ponownym powrocie do samochodu i włączeniu radia system automatycznie łączy się z telefonem, ale jeśli chcę wykonać jakies połączenie rozmowa nie jest przerzucana na głośniki w samochodzie, a połączenie pojawia sie w samym telefonie, a na wyśfietlaczu radia po chwili wyświetla sie komunikat "rozmowa zakończona". Wkurza mnie to bardzo bo chcąc korzystać z systemu muszę za każdym razem parować telefon z radiem w samochodzie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekkk Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Dzwoniłem do ASO z zapytaniem czy mieli już takie przypadki i czy jest na to jakaś rada. Podobno można zaktualizować sysystem w aucie tak by współgrał z nowszymi modelami telefonów. Umówiłem się zatem na piątek ze specjalistą który twierdzi, że rozwiąże mój problem ... to o czym piszesz jest ciekawe i na pewno wezmę to pod uwagę będąc w servisie. Podzielę się wrażeniemi i rezultatem po mojej wizycie w ASO. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubek77 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Chcialem odgrzać tego starego kotleta.Panowie jak sie sparuje telefon z radiem w megance III.Przy wlaczonym bluetooth urzadzenie nie widzi mojego telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Obawiam się, że niektóre telefony tak mają. Jak miałem Nokię - miałem kłopoty, kolega w czasie pewnej podróży po godzinie prób w czasie jazdy (pasażer czasami nie ma co robić ) jakimś cudem zsynchronizował komórkę z autem. Od kilku miesięcy mam Huawei. Jak wszedłem do auta z telefonem z włączonym BT i włączyłem w aucie radio, za kilkanaście sekund urządzenia dogadały się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Przy wlaczonym bluetooth urzadzenie nie widzi mojego telefonu. Bluetooth oprócz włączenia trzeba również wprowadzić w stan tzw. widoczności. Niektóre urządzenia domyślenie są od razu widoczne, ale pamiętam, że np. w Motoroli było tak że trzeba było ręcznie aktywować widoczność i w dodatku działała ona jeszcze przez pierwsze 5 minut (po sparowaniu już nie trzeba wprowadzać w stan widoczności - będzie łączyć się automatycznie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 W telefonie należy wyszukać radio , ale przedtem należy w radiu uruchomić procedurę parowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubek77 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Dzieki.Udało sie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1 Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 połączenie pojawia sie w samym telefonie, a na wyśfietlaczu radia po chwili wyświetla sie komunikat "rozmowa zakończona" Barnaba27, udało Ci się rozwiązać ten problem? U mnie jest podobnie (Sony Xperia Z1 Compact), telefon sparowany, dostęp do książki, multimediów bezproblemowy, nawiązywanie połączenia również bez zastrzeżeń. Natomiast przy odbiorze połączenia radio się wycisza, słychać jeden sygnał telefonu, a po naciśnięciu przycisku odbierania wyświetla się "Rozmowa zakończona". Jak nic nie robię to też po chwili ten sam komunikat wyskakuje. Dzwoniący słyszy tylko komunikat, że osoba do której dzwoni prowadzi teraz samochód. Może ktoś jeszcze miał taki problem i wie jak go rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Miałem tak samo, byłem w ASO z prośbą o wgranie nowego softu. Nowego softu nie wgrali, przywrócili tylko ustawienia fabryczne radia. Sparowałem telefon na nowo i od tego czasu działa bezproblemowo (już od roku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Dzwoniący słyszy tylko komunikat, że osoba do której dzwoni prowadzi teraz samochód To jest opcja którą wyłącza się w menu bt w samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 przywrócili tylko ustawienia fabryczne radia Można to zrobić sobie sam, czy trzeba do ASO się wybrać? To jest opcja którą wyłącza się w menu bt w samochodzie Dzięki, poszukam w ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 (edytowane) To jest opcja którą wyłącza się w menu bt w samochodzie Zgadza się, ale ja miałem tak, że jak ją wyłączyłem, to nie mogłem odebrać połączenia joyem, jedynie odrzucić. Adek1, chyba można. Edytowane 10 Marca 2016 przez Jottar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 ja miałem tak, że jak ją wyłączyłem, to nie mogłem odebrać połączenia joyem Widać, że BT w naszych Megankach działa jak chce, u mnie po wyłączeniu tej funkcji jest zupełnie odwrotnie, teraz mogę odbierać połączenia przyciskiem na joysticku. W radiu mam ten starszy soft - 2.coś tam ;) z dopiskiem "Premium" (może dlatego, że mam Bose). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilion11 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 (edytowane) U mnie radio widzi telefon ale po wpisaniu podanego kodu pojawia się komunikat " zły kod" . Próbowałem wielokrotnie ale nic z tego nie wyszło . Wiecie jaka może jaka być przyczyna? , czy coś robię nie tak? Wersja softu 48.12. Edytowane 25 Sierpnia 2019 przez bilion11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi