Sudam Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Jaki jest fabryczny rozmiar felg do opon 195/65/r15. Wydaje mi się ze 6.5J/15 ale jakie ET?Jest jedno konkretne czy istnieje jakis przedział. Przyłączam się do pytania, mam zamiar kupić te: http://www.allegro.pl/item934696913_promoc...ota_kia_vw.html ale czy na pewno nie będzie problemów z tym ET 35. Samochód to oczywiście Megane II z 2003r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motoschiza Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Chyba na forum wszyscy wymarli :roll: Zero zainteresowania i chęci pomocy :evil: Zacytuję kogoś z forum "Rozstaw śrub 4x100 szerokość felgi od 6 cali w górę ET 35 do 45 przy mniejszym za bardzo wystają Otwór centralny 60,1 mm" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oper601 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Witam. Tak przejrzałem forum i w sumie nie uzyskałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Czy felga 7,0x16 ET40 będzie pasowała do MIIphI ? Opna 205/55R16. Interesuje mnie felga firmy MAK model X-TREME. Ktoś może się wypowiedzieć na temat tej firmy? Co z ich jakością? Poniżej link do tej feli http://www.netcar.pl/felgi/aluminiowe/mak/...560675,szi.html Czy lepiej może ta felga z ET 35???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Ja mam 7,0x16 ET37 i pasują bez problemów. Na Twoim miejscu kupiłbym te z ET35 - powinny pasować, a będą wyglądać zdecydowanie ładniej niż 40 (przynajmniej moim zdaniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oper601 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 A co z taką kwestią,że oś koła powinna pokrywać się z osią łożyska i tak dla felgi 7.0x16 - ET powinno być 38 6,5x16 - ET powinno być 45 Informacje te wyczytałem w którymś z postów w podobnym temacie. Więc jeśli tego się trzymać to ani jedno ET ani drugie (40 i 35) dla felgi 7,0x16 nie jest dobre. Czy może jest to różnica która nie wpływa w żaden istotny sposób na auto? (właściwości jezdne, eksploatacja itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Ja mam 7.0x16 ET37 i nic strasznego się nie dzieje - samochód lepiej trzyma się drogi w zakrętach, mam wrażenie, że nieco ciężej chodzi wspomaganie w stosunku do felg zimowych (6,5x16 ET49). Renault montuje seryjnie właśnie koła o rozmiarze 6.5x16 ET49. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurekot Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Witam Mam seryjnie założone stalowe 15 w megane II. Na lato kupuję felgi aluminiowe 16 Oz dedykowane do megane. Rozsztaw 4x100. Mam pytanie: Czy muszę kupować śruby do przykręcenia ich, czy mogą być od stalowych? Jeżeli muszę kupić to czy możecie podrzucić jakie? Dzięki za odpowiedż. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pecado Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Doinwestuj w śruby z zabezpieczeniem - nie że chronią w 100%, ale zawsze opóźniają. Poza tym wypuść węża z kieszeni na urlop i dokup nowe śruby - koszt mały, a będą ładne i srebrne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurekot Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 A możesz podać rozmiar rub, bo w ASO nie wiedzš?? (lub raczej nie chcš powiedzieć) Na forum czytałem, że sš to jakie ze specjalnym łbem... aby się nie zacierały... [ Dodano: 2010-03-12, 20:39 ] Dodam, że felgi to oz titan-mają dekielki, więc raczej nie interesuje mnie kolor śrub. Pozdrawiam, licząc na szybką podpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Gwint zewnętrzny [mm]: M 12 x 1,5 Długość gwintu [mm]: 23 Jakość/Klasa: 10.9 Rozmiar klucza: 17 Powierzchnia: dacrometisiert Długość [mm]: 26 Ciężar [kg]: 0,08 Długość [mm]: 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oper601 Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Po namysłach i przejrzeniu wielu modeli felg wybór podjęty. Padło na - felgi Dezent F 7,0x16 - opony Continental SportContact 2 205/55R16 Poniżej zamieszczam fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Ale to są te od kbarana ? Czy kupiłeś nówki Bo jak nówki to wtopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oper601 Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Ale to są te od kbarana ? Nie, nie od niego. Kupiłem nowe. Bo jak nówki to wtopa Dlaczego wtopa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorth Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Dla mnie i tak najładniejsze są felgi Reno. Nie wiem czemu ale zawsze pasują mi ze znaczkiem producenta i tych będę się trzymał. :lol: P.S. oper601 Mam identyczną Megi jak Ty (3D, 19.dci, niebieska) i też w Poznaniu, ciekawe kiedy się spotkamy na ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oper601 Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Dorth, dla każdego ładne co innego, kwestia gustu. Wkleiłem fotke, żeby komus było łatwiej przy zakupie obręczy do swojej Megi. Dorth, to zależy jakimi ulicami jeździsz. Ja generalnie na rańca mkne Bułgarską, Polską, Wawrzyńca, Niestachowską, Al. Solidarności, Bałtycką i tak codziennie niezmiennie na 7 rano.... Masakra. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi