cinas Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Zadziała na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziuk Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 (edytowane) Witam, interesuje mnie dołożenie czujników parkowania z przodu do M3 grandtour '15 (wersja Limited), by działały jak tylne - jest taka opcja? Chodzi mi generalnie czy do dostania są graty, które zadziałają np. pasujące te plastiki do osadzenia w zderzaku (koszyczki?) i czy dużo z tym roboty? Jak sprawdzić czy są tam kable wyprowadzone, czy trzeba będzie je ciągnąć? Edytowane 30 Października 2021 przez Kaziuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadrion Opublikowano 4 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 @cinas próbuje się z kolegą skontaktować ale nie wiem czy moje wiadomości dochodzą. Chodzi o dokładnie ten wątek i dołożenie fabrycznych czujników, mam moduł i głośniczek ale potrzebuje programowania clipem ale raczej zdalnie - proszę o jakiś kontakt. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 4 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Bez kodowania musi wszystko zadziałać , z wiadomości nic nie dochodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadrion Opublikowano 4 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 To może opiszę pacjenta Megane iii 2011, fabrycznie bez czujników ale wiązka jest w bagażniku. Dodałem głośniczków, moduł pasujący wg numerów/rocznika oraz zderzak z czujnikami. Po podłączeniu brak error prog na liczniku. Wydaje mi się że kiedyś rozmawialiśmy na PW że trzeba zrobić konfig auta żeby je 'widzial', czy jednak to nie zadziała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek0490 Opublikowano 5 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 (edytowane) @MehmetMam te czujniki Valeo 632200 od pół roku zamontowane na tył i nie mam z nimi problemów. Praktycznie codziennie używam i działają ok bez żadnych komplikacji nawet lekko przybrudzone. Jedyny minus jaki zauważyłem, że moduł posiada opcję podłączenia do radia, żeby sygnał dźwiękowy szedł przez radio, ale oryginalne radio renault nie jest kompatybilne - takie info od mechanika. Aczkolwiek sygnał dźwiękowy z modułu jest wyraźny i nie wiem, czy jest sens przerabiać. Edytowane 5 Listopada 2021 przez wojtek0490 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 5 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 (edytowane) A jak nie było nigdy to będzie error prog, jak nie ma to moduł nie jest widoczny w sieci CAN Edytowane 5 Listopada 2021 przez cinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadrion Opublikowano 5 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 (edytowane) Problem właśnie w tym że nie ma error próg. Dzisiaj sprawdzę czy jest prąd w kostce. Czy na pewno ten error próg powinien być? Czy mówiąc że can nie widzi oznacza że moduł coś nie tak, brak prądu czy coś jeszcze? @msek nie wiem czy kolega się jeszcze tu udziela ale pamiętasz czy był error prog przy podpięciu ale przed dodaniem w ECU? Jeśli nie ma prądu to jakiś ciężki temat czy raczej łatwy? Powoli dochodzę do wniosku żeby założyć Valeo a to co mam sprzedać Edytowane 5 Listopada 2021 przez hadrion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 17 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 Możesz mieć tylną instalację pod parki ale brakuje instalacji od fotela kierowcy do przodu , dlatego brak zasilania i canów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadrion Opublikowano 18 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 a to jest jakas czesc wiazki ktora da sie dokupic (jakis numer?) czy to trzeba wymienic wiazke do tylu idaca? REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Oryginalnie występuje w wiązce samochodu - jak brakuje to budować nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadrion Opublikowano 18 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Chyba właśnie przekonałeś mnie że muszę sprzedać to co mam i zamontować zamiennik Ile można realnie wziąć za wiązkę, 4 czujniki, moduł i głośnik? ewentualnie koszyki też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi