pistolet Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 No chyba sobie daruję orginalne czujniki bo za dużo to wyjdzie i chyba nie warto. Pozsotaje mi znaleźć jakieś zamienniki jak kolega wyżej napisał. Może ktoś montowal już jakieś zamienniki i może coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Ja zakupiłem i zamontowałem TAKI komplecik, czujniki zamówiłem w dwóch rożnych kolorach i zamontowałem w miejscach zgodnych z oryginałami. Mam je założone od dwóch miesięcy i jak na razie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Pistolet ja aktualnie zamontowałem coś takiego : Na allegro są po ok 90zł ja ściągałem z chin to 35 zł mnie wyszło , nie trzeba nic wiercić , nie trzeba ściągać zderzaka ,wszystko spod auta , wjechałem tyłem na 2 belki i tyle starczyło żeby zamontować . Cały koszt założenia tylnych czujników to 35zł . Narazie jestem zadowolony . Edytowane 4 Grudnia 2016 przez snowday Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolet Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 No i nic innego nie chodzi tylko żeby zamienniki pasowały w oryginalne otwory w zderzaku bo na razie zderzak założony i sa 4 dziury:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Musisz pomierzyć otwory i dobrać sobie zamienniki. Ewentualnie trochę będziesz musiał powiększyć otwory, ale w zestawach będzie odpowiednie narzędzie do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Możesz też takie koszyki do czujników wydrukować, przygotować projekt i zlecić, na allegro można poszukać taką usługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 zamów sobie z allegro po 10zł szt http://allegro.pl/mocowanie-czujnik-parkowania-cofania-pdc-renault-i6100550233.html może będzie potrzeba uszczelnić klejem na gorąco, ale wygląda, że powinno pasować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Ale piszemy o III a te uchwyty są do II nie podejdą czujniki od III jest inne mocowanie Poczekajmy na autora niech poda wymiary otworów wtedy będzie coś wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolet Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Więc Panowie tak: ten ma 3cm http://files.tinypic.pl/i/00847/9yj7bysw51v7.jpg ten 2,5cm http://files.tinypic.pl/i/00847/ivwz7hczh23m.jpg a tutaj z daleka: http://images.tinypic.pl/i/00847/v7hh38e0nsm2.jpg Okrągłe są od zew. strony a kwadratowe od wew. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) Ale wielkie te otwory... zmierzę swoje czujniki ile mają i czy zakryją twoje otwory... ----------------- Sprawdziłem i u mnie jest naciągane 2.5cm więc ciężko będzie zakryć otwory. Najlepiej było by wywiercić otwory odpowiednie do czujników. Może wymień dolną część zderzaka na taką bez otworów i wywierć je na nowo. Edytowane 5 Grudnia 2016 przez AdamiGo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolet Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Właśnie o to chodzi że miałem zderzak bez otworów tylko ktoś mi go zarysował, więc postanowiłem kupić pod czujniki bo w planach miałem montaż orginalnych a widzę że sobie dodałem tylko kosztów przez to... szkoda mi trochę znowu kupować zderzak jak mam być szczery bo wolałbym w coś innego zainwestować to piedziądze. Może ktoś wpadnie na jakiś pomysł. Strasznie dziwne te otwory są ale patrzyłem po aukcjach i wszystkie orginalne takie mają... jakbym miał gdzie dostać te koszyczki tylko w normalnych pieniądzach to bym założył chyba i tak nie oryginalne. Zgrzyt mam straszny z tym... EDIT: http://allegro.pl/czujnik-czujniki-parkowania-laguna-iii-megane-iii-i5852696670.html#thumb/1 Coś takiego znalazłem i wygląda jakby pasowało, ale 200zł plus reszta to mija się dla mnie z celem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Mój brat też to przerabiał i skończyło się na dodaniu uniwersalnych czujników w miejsce fabrycznych otworów. Działa, czujniki wyglądają co prawda inaczej ale jest to tańsze niż kupowanie modułu i oryginalnych czujników z koszyczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolet Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 @karolaa A jakie te czujniki kupił że pasują w otwory? Bo większośc ktore ogladalem maja max 2,5cm srednicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 uniwersalne zamontował. Wyglądały tak jak zwykłe dokładane czujniki z 'podkładką' na zewnątrz. Zrobił w kolorze, więc tragedii nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolet Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Szukam i szukam po internecie i znalazłem taką aukcję: http://www.ebay.pl/itm/Renault-Megane-III-3-08-12-Abstands-Sensor-Parksensor-PDC-1-284420001R-607041-/131899819191?hash=item1eb5d784b7:g:1G8AAOSwTA9X2ywq Wychodzi na to że do grandtour są inne niż do reszty większe i pasują w otwory bez koszyczka? Jest tam zdjęcie dokładne czujników i założonych na aucie. Tylko cena zabija. Zdecydowałem już na nieoryginalne tylko teraz szukam takich żeby pasowały w otwory, ok 30mm średnicy jakby ktoś gdzieś takie widział proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi