bodekj58 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Czy duży jest problem z wymianą filtra powietrza w Mg III 1,6 16V? Czy ktoś już to sam robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COWON Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Czy chodzi Ci o filtr kabinowy? Do tego mam instrukcję w pdf'ie. Podaj mi emaila na priva to Ci prześlę. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodekj58 Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 dzięki, do kabinowego to mam, chodzi mi o filtr powietrza do silnika, bo wg mnie, aby go wymienić, trzeba by wymontować akumulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Jeżeli jest tak samo umieszczony jak w megane II to wystarczy zaopatrzyć się w krótkiego krzyżaka i da się odkręcić bez wyjmowania akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egeodeta Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Witam! Bardzo bym prosił o informację jak wymienić filtr kabiny w Megane III Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Z tego co pamiętam na Downloadzie jest manual, tylko co ma wspólnego Twoje pytanie z filtrem powietrza :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 (edytowane) Witam! Bardzo bym prosił o informację jak wymienić filtr kabiny w Megane III Pozdrawiam Nie raz było opisane na forum... albo przez kalpke w nogach pasażera albo poprzez demontaż schowka. Tą drugą opcje masz opisaną na stronie manna po wybraniu odpowiedniego fitra Edytowane 8 Października 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 egeodeta kup Purflux-a, w pudełku jest instrukcja :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rypek Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 (edytowane) Czas wymiany około 5 minut. Demontujemy osłonę akumulatora. Nastepnie w obudowie filtra wykrecamy dwa wkręty, obudowa wraz z filtrem wysuwa sie do góry. Demontaż akumulatora jest absolutnie zbędny! Montaż filtra w odwrotnej kolejności. Patrz załącznik Edytowane 25 Października 2013 przez Rypek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Po mojej kolejne wymianie filtrów stwierdzam że przez klapke to jest wersja dla gimnastyków i poprawne oczyszczenie komory w ten sposób jest wręcz niemożliwe. Wieć ponownie zrobiłem to porzez demontaż schowka. 30 min spokojnej pracy z dokładnym wyczyszczeniem miejsca gdzie spoczywa filtr. Dodam że Filtron nieco zmodyfikował filtr kabinowy i wkłda sie go bez żadnego problemu teraz, rok temu musiałem nieźle go pozgniatać. Druga sprawa warto robić wymiane filtrów (powietrza i kabiny) 2 razy w roku bo po roku słabo to wyglądało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rypek Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Kolego Tytan a do kabinowego rozbieraleś schowek czy da się wymienić bez calego tego rozkrecania tapicerki od strony pasażera? %%%%%%%%%%%%%%%% ****************** %%%%%%%%%%%%%%%%% ****************** %%%%%%%%%%%%%%%%% ***************** Ok, dokładnie przeczytałem Twojego posta.... nie było tematu Regulamin pkt.5.9 - Enter Chcesz bana za usuwanie wpisów moderatora P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys202 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Panowie mam takie pytanie... zamierzam wymienic filtr powietrza i zastanawiam się czy warto kupic orginalny oryginalny renault (koszt 52zł) czy filtron (ceny niestety nie znam)? Pozdrawiam Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki - damiar Edytowane 13 Grudnia 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rypek Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 W Inter Cars Filtron Masz za 46zł w detalu; Bosch 67,50zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 purflux kosztuje 30pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Filtron dobrze się mi sprawował i sprawuje i teraz lepiej pasuje nawet więc wymienając go 2x w roku jest co któryś gratis :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi