cichy.waw Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 (edytowane) Witam, zamierzam za łożyć gaz i nie wiem jaka instalację wybrać w jakim przedziale cenowym, oraz z w megane 3 podłoga koła zapasowego jest plastikowa i zastanawiam się czy wytrzyma ona butlę czy trzeba ją jakoś wzmocnić od spodu, oraz serwis zaleca wymiany oleju co 30 tyś utrzymać takie wymiany po założeniu instalacji czy zmieniać olej co 15 tyś. Silnik 1,6 110km Edytowane 4 Czerwca 2012 przez cichy.waw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceman_k Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Ja odebrałem co prawda FLuence'a ale silnik ten sam z instalacją Landi Renzo (wtryskiwacze MED) i na razie jestem zadowolony. Silnik chodzi płynnie, wszystko ładnie chodzi. Jedyna wada to głośna praca wtryskiwaczy (ze środka tego nie słychać, ale na zewnątrz słychać takie cykanie jak u Diesla, niektórym może to przeszkadzać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 a możesz napisać czy działa ci komputer pokładowy pokazuje spalanie oraz ile dałeś za instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punxhc Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 serwis zaleca wymiany oleju co 30 tyś utrzymać takie wymiany po założeniu instalacji czy zmieniać olej co 15 tyś. Silnik 1,6 110km Osobiście zalecałbym wymianę co 10 tys. (max. 15 tys. lub 1 rok) i to nawet bez instalacji ;) Chociażby ze względu na KZFR w tym silniku warto dbać o olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceman_k Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Komputer działa poprawnie. Pokazuje zużycie paliwa (gazu). Instalacja kosztowała mnie 3500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Toś bracie zapłacił. Nie ma prawa pokazywać Ci spalania gazu, ma pokazywać zużycie benzyny, takie samo przy pracy na benzynie jak na gazie, bo sterownik Pb ma o tym nie wiedzieć. Podłogę trzeba wzmocnić. A medy klepią jak stado bocianów, ale! są bdb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceman_k Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Nie ma prawa pokazywać Ci spalania gazu, ma pokazywać zużycie benzyny Masz całkowitą rację, rozpędziłem się trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 czyli jakieś opaski trzeba założyć pod plastik, a mogą się wypowiedzieć ci co mają lpg czy wlew od gazy zmieści się obok wlewu benzyny pod klapką? Dodano: 05 cze 2012 - 18:52 a zakładać lublifikator czy dać sobie spokój z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceman_k Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Wlew mieści się ale potrzebna jest przejściówka....wygląda to mniej więcej tak: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQTxl3WmaoS-fZU-mXpMOxeGj8JmwaQspjAfd03P91-XuuKlx5qErQ__QxDOA i w ten mały zawór podczas tankowania wkręcasz przejściówkę do pistoletu. Mniej więcej taką: http://images41.fotosik.pl/67/89d616767c9d6323.jpg Edytowane 5 Czerwca 2012 przez iceman_k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Z lubryfikacją daj sobie spokój, szkoda silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Przy dobrej regulacji na korekty i afr lubra nie jest potrzebna, przy złej regulacji i tak nic nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Ja mam w Megi III od marca instalację BRC Sequent 24. Jestem zadowolony. Butlę mam w kole- podłoga nie wzmacniana- pozostał sam plastik. Wlew gazu koło korka paliwa z przejściówka (jutro jak nie zapomnę zrobię Ci foto). Jest lublifikator. Średnie spalanie gazu koło 9,8 litra na 100km 80% miasto. Jeżdżę i oszczędzam.) Poczytaj tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayak Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Przede wszystkim znajdź dobrego gazownika. Ja dość długo szukałem, ale nie żałuję. Pamiętaj, że komputer gazu to nie instalacja i np. Stag 300 innemu Stagowi 300 nie równy. Ja polecam właśnie sterownik staga z dobrymi komponentami - wtryski Hana i jakiś niezawodny, dobrze dobrany reduktor. PS. Silnik ten uchodzi jako b.dobry i prosty do zagazowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Komputer gazu to nawet stary stag 200 obrobi ten samochód. Najważniejsze wtryski. Na dzień dzisiejszy tylko wtryski keihin, do tego porządny reduktor i tech 214 lub stag 4+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Właśnie jestem po instalacji gazu :) Zamontowany STAG 4 plus, Zavoli Zeta N, Hana H2000 czerwone, regulacja po korektach. Nie ma różnicy w jeździe na gazie i na benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi