Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Sterowanie telefonem z kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Martello - wybierania głosowego nie ma, a przynajmniej przycisku na panelu radia, który za to odpowiada :/

Omega - chętnie się dowiem jak to u Ciebie działa - BTW jaką masz wersję oprogramowania radia?

No co Ci kolego napisać, żeby nie wyszło na to, że nie chcę pomoóc a się wymądrzam. Wypadało by napisać postępuj z instrukcją ja tak własnie zrobiłem. Co do wersji oprogramowania to nie mam pojecia jak to sprawdzic, jak wiesz napisz, sprawdzę i odpiszę. Jakoś tak podświadomie nie bardzo chce mi się wierzyć, że renault to tak nagle schrzaniło, ale też głowy nie dam uciąć.

• 6 miesięcy temu...

W takim przypadku cieszę się, że jednak kupiłem KIA Cee'd, bo jak czytam co Wy tu panowie piszecie, to się za głowię łapię. U mnie, owszem również mam tylko sterowanie ksiażką z poziomu panelu radia, a nie na kierownicy, ale nigdy z tego nie korzystam. Korzystam z jednego przycisku na kole kierownicy: buźki i po prostu mówię do telefonu połącz dany kontakt lub połącz i podaję nr. Gdzie by mi do głowy przyszło szukanie rolką (czy to na kierownicy, czy na panelu radia) odpowiedniego wpisu w książce? Szkoda czasu, jak można wcisnąć jeden przycisk i powiedzieć kontakt lub nr. Pod tym względem KIA Cee'd bije Renault Megane.

CareK: bardzo "ciekawe", ale co to ma do tematu rozmowy? PS. za to uchwytów w bagażniku nie brakuje :(

Jak dla mnie uwalone jest oprogramowanie radia, pisałem już o problemie z niepełną regulacją basów/sopranów. Skoro w ph1 wszystko działało, nie widzę sensu wycinania takich opcji, pozostaje czekać na aktualizację. W ASO nie ma sensu pytać, oni tylko potrafią stwierdzić, że w nowych z salonu też tak jest.

Sprawdziłem dziś wersję oprogramowania: First_2.2.0.14

Edytowane przez kataryniarz

• 4 miesiące temu...

U mnie króluje wybieranie głosowe. Mam zapisane numery do których najczęściej dzwonię i to dopiero jest wygoda, a telefon nie musi wychodzić z torby, albo ze spodni.

Woytus podpowiedz mi proszę jak z poziomu radia ustawić wybieranie głosowe numerów z telefonu?

Też uważam, że to jest optymalna funkcjonalność korzystania z komóry w samochodzie.

Mam M III z 2010 czyli radio z większymi możliwościami - tak przynajmniej czytam w tym wątku.

Witam,

czytałem instrukcję obsługi radia a dokładnie funkcję odbierania połączeń telefonicznych za pomocą joistika przy kierownicy. Zdziwił mnie fakt iż nie mogę odebrać połączenia. Po przyciśnięciu przycisku "zielona słuchawka" połączenie zostaje odrzucone tak jak w przypadku naciśnięcia 'czerwonej słuchawki".

Zauważyłem że gdy na wyświetlaczu pojawi się komunikat o przychodzącym połączeniu muszę odczekać 5 sek. i nacisnąć pokrętło na panelu radia. Wtedy nawiązuję połączenie. W międzyczasie osoba dzwoniąca jest informowana iż osoba prowadzi pojazd itp.. Trochę to dziwne. Czy u Was są także takie problemy?

Pozdrawiam

• 4 miesiące temu...

Witam,

chciałbym uzupełnić opisywaną przez siebie kwestię. zgłosiłem problem na pierwszym przeglądzie. Wgrano nowe oprogramowanie do radia. Teraz wszystko działa jak należy. Serwis twierdzi, iż często w takich przypadkach pomaga zainstalowanie nowszej wersji oprogramowania.

Pozdrawiam