Human Resources Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 kiedys dywagowalem z Broniusiem na ww temat, myslelismy o drukowaniu chalupnicza metoda wizytowek-reklam forum megane i wtykaniu ich, tak przy okazji, pod wycieraczki meganek, szczegolnie tych po ktorych widac ze wlasciciel moze byc zainteresowany (auta pozmianach stylistycznych/tuningu itp). Tak jak powiedzial MrTea, niestety dosc skromna ilosc aktywnych uzytkownikow jest rowniez w/g mnie bolaczka naszego forum. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Human Resources, są już na forum takie wizytówki: http://megane.com.pl/dload.php?action=file&id=11 zawsze wożę w samochodzie parę szt. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 a to sory, niezorientowany jestem :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Co nie zmienia faktu, że aktywnych użytkowników jest bardzo mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Ja sobie wydrukowałem kilka kartek wizytówek, pociąłem i powkładałem do kurtek. Jak teraz trafię gdzieś na parkingu megane/scenica to wkładam mu taka wizytówkę. Nie wiem czy to coś daje, ale na forum jest 11 osób z Oświęcimia, więc na taka dziurę to sporo + okolice, tez jest parę osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaskowski131 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 ja także wydrukowałem kilka:) Będe wczepiał ludziom za wycieraczki:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chess175 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 też mam kilka wizytówek forum w autku Ale może by tak np. stworzyć "Klan" Megane z reklamą tego forum, np. na serwerze Fotka.pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 a to nie jest platne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chess175 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Human Resources, z tego co mi wiadomo to raczej nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Szkoda rozkminiać wątek o reklamie na fotka.pl bo szczerze wątpię w to aby ta reklama ściągnęła na to forum "aktywnych użytkowników". Jak ktoś będzie szukał tylko wiedzy o megankach to znajdzie forum choćby przez google, ale warto by było aby na to forum trafiali też ludzie, którzy zechcieliby się podzielić swoją pasją i wiedzą na temat auta :-P Więc może lepiej zająć się lokalną promocją jak już.... a potem można myśleć o szerszym zasięgu. Zobaczcie jak wygląda to w waszych miastach - ilu jest użytkowników z waszego regionu, ilu z nich znacie i jak wygląda ich aktywność na forum? A przecież gdyby były lokalne grupy, które utożsamiałyby się z tym forum i chciały pomóc w reklamie to pewnie rezultat byłby lepszy ;-) Wiadomo, że dobrym zachęceniem do aktywnego uczestnictwa w życiu forum byłaby milusia atmosfera i spoko ludzie ale to właśnie zależy tylko od WAS A tak poza tymi przemyśleniami to ja się nie znam na reklamie ale lubię ludzi z pasją np. z pasją do samochodów i chciałabym, aby tacy też trafiali na to forum. Dlatego chyba ważne jest do kogo chcemy tą reklamę skierować aby podnieść aktywność forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Inna sprawa jest to ze mimo iz megi jest bardzo popularnym autem w PL to niewiele osob trafia na nasze forum. domyslam sie ze to kwestia 'auta' tzn jak ktos kupuje megi to czesto wozi nia dzieci do szkoly albo zakupy z marketu do domu a nie jest zainteresowany forum i kwestiami technicznymi itp. tak jak w przypadku calibra club czy calibra team :-> gdzie jak sobie pary typkow kupi ten dupowoz to nie po to by dzieci do szkoly nim wozic i automatycznie trafiaja do zrzeszonych klubow.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Pomysł z wizytówkami jest super, ale wydaje mi sie że nic na siłe. Jeżeli ktoś nie lubuje sie w sieci to niezależnie od tego jak fajne jest nasze forum to sie na nim nie odnajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Daje, nie daje wizytówkę schowa, jak mu się zacznie coś dziać pojawi się na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Co do wizytówek, popieram tok myślenia kol. P_r_z_e_m_o . Rozprowadziłem juz ponad 70 szt. Zawsze zostawiam wetknięte pod górna uszczelkę szyby, w drzwiach kierowcy. (za wycieraczką, zazwyczaj zauważa się reklamę dopiero w czasie jazdy, jeszcze nigdy nie wysiadłem ponownie, by ją zabrać) Często wizytówki wręczam kierowcom osobiście. Większość z Nich, przyjmuje je z zaciekawieniem. Zdarzają się niestety i przykre sytuacje, kiedy słyszę: "Panie daj mi pan spokój! Mam już dość tego (CENZURA) auta". Tak mówił gość w moim wieku, wysiadającego z Clasica MI. "Dobrze, że jest taka strona, napiszemy co myślimy o tym (CENZURA) Renaulta". To słowa kobiety, która z mężem ładowała zakupy do bagażnika MII. Trzeba wiele samozaparcia, by w takich sytuacjach nie zaproponować przesiadki na "niezawodne" produkty niemieckie. Ten kto Renię kupił bo ja pokochał, albo poprzednia uratowała mu życie, nawet wizytówek nie potrzebuje. Zazwyczaj jest już na forum a jego Meganka, posiada forumowe naklejki w widocznym miejscu. Jest jeszcze jedno co mi się nasuwa. Duża grupa właścicieli Megane, to ludzie w wieku średnim, a nawet starsi. Mają Megi, maja wizytówkę ale- "jak się włącza ten (CENZURA) komputer!" :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Ten kto Renię kupił bo ja pokochał, albo poprzednia uratowała mu życie, nawet wizytówek nie potrzebuje. Zazwyczaj jest już na forum a jego "Meganka", posiada forumowe naklejki w widocznym miejscu. Coś w tym jest - sprawdziłem na sobie i potwierdzam oba przypadki Ja już nawet nie liczę ile rozdałem ;-) Ostatnio nawet mi zabrakło, to powiedziałem, że zapraszam na stronę www... i jak nie zapamiętał, to aby sobie spisał adres z "mojego kupra" z naklejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi