cichy.waw Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Witam, zepsuł mi się licznik i zakupiłem nowy na allegro podłączając pokazuje się napis error program i zapala się czerwony napis stop na nim. Może ktoś wie jak go zestroić z autem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Pewnie Clipem trzeba zaadaptować , a powiedz jak sie go demontuje widziałem że na tej ramce jest jakby miejsce do podważenia a dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 25 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 po bokach są otwory ja wsadziłem pilniczek najpierw z jednej strony i pociągnąłem za ramkę a potem wsadziłem z drugiej i pociągnąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Po pierwsze sprawdź, czy nie zamieniłeś licznika z benzyny na diesla lub odwrotnie. Musisz wiedzieć że licznik powinien mieć równy lub mniejszy przebieg niż Twój w samochodzie inaczej komputer wybierze wyższa wartość i ją nadpisze w komputerze. Jeśli kupiłeś licznik z rozbitego samochodu to miał zakodowany wypadek i go pamięta i teraz może ta wartość nadpisze w Twoim komputerze i już autka nie odpalisz bez CLIP-u. Megane III ma tak że po wybiciu poduszek autka już nie odpalisz. A co działo się z Twoim autkiem że wymieniałeś licznik? Jak chcesz zerknij do tematu z linku, bo ja już też mam wymianę licznika za sobą. http://megane.com.pl/topic/35092-dokladamy-tempomat-i-funkcje-ogranicznika/page__p__270944__fromsearch__1#entry270944 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 2 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 gazownik podpinał tank fopper i pododłaczył plus pod kable które idą do licznika i się spaliło coś i pokazuje mi cały czas że mam rezerwę i nie pokazuje stanu paliwa. licznik na pewno jest od benzyny bo wyskalowany do siedmiu tyś obrotów i jest bez tempomatu Dodano: 02 paź 2012 - 21:44 może ktoś wie czy w liczniku da się zmienić oprogamowanie ponieważ mój ma 5.12 a ten co kupiłem 7.0 i pochodzi od auta z automatyczną skrzynią. Do tego w menue licznika mam u siebie ustawienia odnośnie czujników cofania w tym nie ma jest za to automatyczne włączanie świateł do jazdy dziennej które i tak nie działają u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Konfiguracja auta ( wyposażenie ) i przebieg siedzi w eepromie licznika, przegraj zawartość eepromu , lub przelutuj eeprom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 po wgraniu mojego mojego nr. vin licznik przestał pokazywać error i pokazały się wszystkie moje funkcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Wgrales VIN Clip'em czy poprzez przepisanie zawartosci eepromu ? Normlanie pozbyc sie komunikatu "error prog" mozna wgrywajac plik MTC trzymajacy konfiguracje auta. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 11 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 (edytowane) Tego wam nie powiem, elektryk zabrał dwa liczniki wrócił za 5 minut i wszystko działało. Edytowane 11 Października 2012 przez cichy.waw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Na 100% edycja eepromu 5 min roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Nawet chyba nie edycja. Jeśli wziął liczniki ze sobą jako części to przepisał EEPROM na żywca bo tyle w 5 minut można zrobić bez wlutowywania kości. Cud, że taka operacja się udała bo jeśli miedzy licznikami software znacznie by się różnił (różne rewizje) to nie koniecznie mapa EEPROM'u musi się zgadzać. Prezes wybacz ale nie zawsze piszę z komputera gdzie mam polskie znaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Normlanie pozbyc sie komunikatu "error prog" mozna wgrywajac plik MTC trzymajacy konfiguracje auta. Co to jest ten plik MTC? Można to obsłużyć cipem znaczy sczytywać i wgrywać na nowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignas Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) . Jeśli kupiłeś licznik z rozbitego samochodu to miał zakodowany wypadek i go pamięta i teraz może ta wartość nadpisze w Twoim komputerze i już autka nie odpalisz bez CLIP-u. Megane III ma tak że po wybiciu poduszek autka już nie odpalisz Woytus czy jesteś pewny, że wypadek się zapisuję w zegarach? Pytałem mechanika od Renault który powiedział mi, że wypadku auto nie trzyma w zegarach. Edytowane 7 Lutego 2014 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Wypadek siedzi w sensorze od poduszek i sterownku silnika , w poduszkach tylko czyszczenie sensora , w sterowniku clipem oblokowuje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignas Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) Papuga Czyli zegary z Megane III GT (auto po wypadku) ten sam typ silnika(benzyna, manual, niższy przebieg od mojego) po włożeniu do mojej Megane III Coupe powinny się same zaadoptować? Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 7 Lutego 2014 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi