Kreciq Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 U mnie w Megi (H4) też nie ma tego bezpiecznika i nie ma podciągniętej instalacji do lamp dwu-komorowych. Tak więc chyba wkładali to, co mieli pod ręką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj95 Opublikowano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 kurcze to wychodzi na to że się nic nie da zrobić szkoda :D ciekawe tylko czemu w moim megan nie było fabrycznie instalacji do świateł dwukomorowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Bo fabrycznie w tym modelu jest do jednokomorowych. A że ktoś chce poprawiać fabrykę to jego problem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Bo fabrycznie w tym modelu jest do jednokomorowych. No nie jest to tak oczywiste patrząc na poprzednia wersję jedynek, gdzie pomimo jednokomorowych instalacja jest uniwersalna. Widać jakiś ekstra ekonomista to obliczał, że opłaca się mieć przygotowane i w zapasie kilka rodzai instalacji, zamiast jednej uniwersalnej do wszystkich produkowanych aut wkładać..... No ale kto by tych ichnich Balcerowiczów zrozumiał, skoro za tokiem myślenia naszego trudno nadążyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj95 Opublikowano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Widać jakiś ekstra ekonomista to obliczał, No cóż nic na to nie poradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziu59 Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Mam fabryczne H4 i z nudy przeglądając forum tutaj trafiłem. To ja mam takie pytania, czy dwukomorowe będą lepiej świeciły ? widać ze sprawa prosta nie jest ale generalnie to idzie zrobić ? jeśli dobrze zrozumiałem muszę puścić nawa instalacje oświetlenia lamp czy to nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Powinno być jaśniej przed autem. Przy 2 komorowych mijania nie gasną jak włączysz drogowe. Same mijania są porównywalne. (przy takim samym stanie odbłyśników) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafallipusz Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Witam mam lampy (z tego co rozumiem )jedno komorowe czyli kierunkowskazy razem z lampami.I teraz moje pytanie są dostępne zarówki H4 100/90W z tego co wyczytałem można takie montować? czy nie spalą one tych wtyczek plastikowych co sie montuje do żarówek? Przepraszam ze w taki sposob pisze ale nie jestem fachowcem w tym chciałem poprawic widoczność i zastanawiam sie własne nad wiekszą mocą żarówek chyba że ktos porponuje coś innego bez ponoszenia dużych kosztów.Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 100/90 możesz sobie zamontować ale nie możesz ich na drogach publicznych używać. Jest to zapisane w kodeksie drogowym (dopuszczalna moc) Skoro szukasz lepszych żarówek do starych jednokomorowych reflektorów, to przeglądnij co już na ten temat na forum napisano, a napisano wiele. Od polecanych żarówek, przez poradnik w downloadzie, po takie tematy jak: "Nigdy więcej nie dam się nabrać na +...%" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 (edytowane) I teraz moje pytanie są dostępne zarówki H4 100/90W z tego co wyczytałem można takie montować? I od razu można pożegnać się z dowodem rejestracyjnym to raz, a drugie spalisz sobie instalację elektryczną przez zwiększony pobór prądu oraz spłynie lustro w reflektorze to dwa. Edytowane 28 Listopada 2012 przez aston76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafallipusz Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 aha dzieki wielkie własnie bałem sie najbardziej o instalacje.Bede szukał dalej jakis ciekawych rozwiazań.Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi