davetm Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 (edytowane) Czy ktoś może wie jak to cudo się nazywa i gdzie to można kupić?? edit 12.11.2012 Dziś wyskoczył mi nowy błąd " Regulator ciśnienia paliwa złe funkcjonowanie " Co to takiego? Czy może powodować większe spalanie i brak mocy? Dodano: 25 lis 2012 - 18:11 Po odłączeniu przepływomierza i przebyciu tak ok 200 km, zauważyłem, że mocy mu nie przybyło, ale spalanie spadło o litr. Czy to świadczy o uszkodzonej przepływce? Edytowane 12 Listopada 2012 przez davetm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 być może. komp sobie dostosował sam spalanie. spróbuj podmienić przepływkę - pewnie masz 5WK9 620. ważne by w środku miała wszystkie "blaszki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davetm Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) Próbuję znaleść na alle ale z kiepskim skutkiem, ponieważ mam dość nietypową tą przepływkę. Z jedną wypustką przy wkładaniu wtyczki, a prawie wszystkie są z dwoma, więc nie będą pasowały:( Jest z tego jakieś wyjście? Edytowane 26 Listopada 2012 przez davetm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 wyjmij ją i sprawdź oznaczenie - tak szybciej znajdziesz inną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davetm Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Przepływomierz wymieniony, jazda bez najmniejszych zmian :) Już nie mam pojęcia co to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Teraz to więcej pali, bo : się zimno zrobiło , lejesz zimowe paliwo , pewno założyłeś zimowe opony. U mnie te 3 parametry podnoszą średnie spalanie o jakieś 0,75 litra ON/100 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 się zimno zrobiło , zimowe paliwo , zimowe opony. Nie ma to drastycznego wpływu na spalanie w dieslu - np. u mnie na zimówkach spalanie spada o 0,2l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 A u mnie zmniejszyło spalanie o 0,5 litra niż latem czyli zamiast 6.2 litry spadło do 5,7 l w mieście. Mam kapcie zimowe, zbedne rzeczy zimowe(łopatka, szczotka itd.) wiec bardziej ciężki wóz zrobił o 30 kg:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davetm Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Nie tyle chodzi mi już o spalanie co o moc auta. Jest bardzo słabe, przy przyspieszaniu szczególnie z 4 i 5 biegu trzęsię się i wyskakują błędy check injection lub injection fault. Pod górkę nie ma mocy wjechać, muszę dociskać mocno pedał gazu żeby dał radę:-( Edytowane 3 Grudnia 2012 przez davetm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 przepływka OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom2125 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) wyskakują błędy check injection lub injection fault. Pod górkę nie ma mocy wjechać Uruchom i wypinaj wszystkie czujniki,wprowadź go w stan awaryjny i zobacz jak bedzie jechał. Potem wpinaj po kolei czujniki,może któryś wyłapiesz. Przed wpięciem kolejnego możesz resetować odpinając aku. Stanem awaryjnym sie nie przejmuj bo i tak masz ogromne spalanie ;) Edytowane 4 Grudnia 2012 przez tom2125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davetm Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Przepływka jest ok, do kolekcji doszedł nowy błąd "obwód czujnika A chwilowego zwiększenia mocy turbodoładowania" bład P0235. Co to może być? Wypinanie wszytskiego po kolei niczego nie wnosi, autko zachwowuje się tak samo. Już nie wiem co wymieniać i na co wydawać pieniądze:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom2125 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Wypinanie na moment nic nie daje,żeby wprowadzić sterownik w tryb awaryjny musisz pojeździć parę kilometrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davetm Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Tak też robiłem, zazwyczaj droga na odcinku 120 km bez jakiegoś czujnika i zero efektu. Zastanawiam się czy może tu chodzić o czujnik doładowania albo może o układ wydechowy np. przytkany katalizator? Mogłoby przez to być słabsze autko i więcej palić? Do tego wywalać błąd przy przyspieszaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom2125 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) 120 km bez jakiegoś czujnika i zero efektu Chodziło mi o to żebys uruchamił silnik i odpinał po kolei czujniki,wszystkie..oprócz czujnika wału ;) ,potem jazda i musi wejść w tryb awaryjny..obserwacja jak zachowuje się silnik i wpinanie po kolei czujników i jazda..czujnik i jazda..i tak po kolei..pojedziesz do mechanika i on tak samo będzie,,strzelał''..ale to kosztowne będzie dla Ciebie. przytkany katalizator? Możliwe,tym bardziej przy dieslu i przeważającej jeździe miejskiej..mojego dieselka raz w m-cu przeganiałem średnio ostro przez 100km..dci to jednak nowe silniki i katalizator odpada raczej. Może nieszczelność między turbo a kolektorem dolotowym? Edytowane 4 Grudnia 2012 przez tom2125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi