DrNO Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 u mnie jak na razie CIAGLE nic nie piszczy (tylko przy hamowaniu (o dziwo tylko jedna tarcza...?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 U mnie w meganie z 2005 roku piszczą hamulce przy delikatnym hamowaniu ( umiem już grac melodie) i jak po hamowaniu jadę wolno do tyłu to piszczą w czasie jazdy! Muzykalne auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 U mnie jest podobnie :) Jak dojeżdżam gdzieś do świateł i chcę delikatnie przyhamować to też wtedy leciutko sobie popiskują :) A podczas cofania jeszcze ani razu nie chciały piskać :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 bo do tylu sie inaczej klocki i zawieszenie uklada ;P do niedowiarkow, moje zbutowanie hebli tuz przed zima dalo efekty, bardzo trwale, nadal nic nie piszczy, jest cicho i przyjemnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 U mnie tez piszcza i mocno, kiepskie klocki mam teraz zalozone. Na poprzednich panowala cisza i spokoj. Musze je zjechac do konca i kupic cos lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 ja mam zestaw brembo tarcze plus klocki ferodo premium i też jeszcze piszczą (ok. 3000km po założeniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 bronius, nie chce Cie martwic ale slyszalem, ze przy ferodo to norma :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 wiem, w megance siostry też jest takie zestawienie i przestało piszczeć chyba dopiero po 8 czy 9 tys km... :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Blokują się klocki, trzeba zeszlifować końcówki klocków, na których opierają się w obejmie klocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 [Cięcie] to było przy zakładaniu zrobione, ale bez efektu Proszę nie cytować 1:1 postu, na który odpowiada się bezpośrednio pod nim - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grissley Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 U mnie też coś potwornie piszczy, chyba z tyłu z prawej. Zazwyczaj na krótkich odcinkach pisku nie ma - pojawia się dopiero po jakimś czasie, zwykle na trasie. Piszczeć potrafi przy każdej prędkości - np przy 110km/h, a znika dopiero po całkowitym zatrzymaniu, albo sam z siebie, bez żadnej przyczyny. Pisk znika też (ale tylko chwilowo) przy naciśnięciu hamulca, jak też przy zaciągnięciu ręcznego. Wystarczy zaciągnąć ręczny na pierwszy ząbek i już jest cicho. Czasem, jeśli pisk nie zniknie zupełnie, trzeba zaciągnąć na drugi ząbek i to pomaga w 100% przypadków. Pisk jest taki metaliczny, jakby gwoździem rysować po blasze. Nie jest jednostajny, raczej szybko pulsujący, jakby coś obracającego się tarło. Czyżby to też te tłoczki? Jadę we wtorek do mechanika, chciałbym być świadomym klientem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radlas Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 witam mam podobny problem. Dokladnie sytuacja wyglada tak. Wymienilem klocki jakies 2 tygodnie temu i po przejechaniu okolo 60 km. klocki a raczej jeden dokladnie prawy przod zaczyna piszczec ale tak fest i nie wiem co z tym robic. Jutro go podniose i zciagne kolo zobacze co sie tam dzieje bo juz naprawde zaczynam tracic cierpliwosc do tej mojej super meganki. Jakbyscie mieli jakies propozycje to czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 radlas, czy zmieniajac klocki wyczysciles dokladnie tarcze i klocki - jest specjalny psikacz ktory zdejmuje wszelkiego rodzaju brud - jak sie tego nie wyczysci to potem piszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUDZIKKK Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Wita, mam podobny problem. Czy jade ponad 100, hamuje ostro lub delikatnie"piszczą przednie". Nawet gdy slamazarnie tocze się do swiateł i delikatnie hamuje "piszczą przednie". Płyn wymieniałem 3 tyg temu. Tylnie są OK bo je ok 2 miechy temu wymieniałem. Gdy chciałem się zabrać za przednie mechanior mi oznajmił że na tym co mam zrobie spokojnie 20kkm. Czy możecie mi wyjsnić co jest przyczyną tego uporczywego dzwieku. PYTANIE O ABS! Podczas ostatniej podrozy (sroda) przy predkosci ponad 140km/h zapaliły mi sie kontrolki ABS SERV (podczas jazdy/nie hamowałem), po przejechaniu kilkudziesięciu km same zgasły. To samo pojawiło sie w drodze powrotnej (czwart) tez same sie zapaliły przy dużej prędkosci lecz zgasły dopiero dzisiaj po 2 dniach jazdy po miescie. Czy również mozecie zaspokoic moją ciekawość dot tego zjawiska?? Z góry dzięki. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Po prostu kiepskie klocki założyłeś. Jeżeli jesteś krótko po wymianie to musisz trochę pojeździć aż się dotrą. Też tak miałem, po kilku tys. przestały piszczeć. Co do ABS to coś z czujnikiem, może nie jest w stanie zbierać impulsów przy dużych częstotliwościach. Albo po prostu sprawdź połączenie z czujnikiem, którego wadliwość ujawnia się przy dużej prędkośći. Jak masz możliwość to możesz podjechać na komputer i sprawdzić błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi