kataryniarz Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Przeliczniki nie mają tu nic do rzeczy, wersja 110KM ma 81kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarek112 Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 (edytowane) Dalej nie moge pojąć dlaczego tak jest. Po zalogowaniu w renault według VIN ewidentnie pokazuje że to dci 110KM co jest zgodne z napisem na pokrywie silnika, natomiast w dowodzie rejestracyjnym i certyfikacie zgodności od producenta jest78kW Edytowane 23 Listopada 2012 przez Browarek112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Poszukaj informacji jak wygląda FAP i gdzie się znajduje. Jeśli masz to jest to 110KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 jestem przekonany, że w DR jest błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Odszukać miejsce nabicia numerów na silniku, dokładnie odczytać wszystkie i z tymi danymi uderzyć do ASO niech to rozszyfrują skoro to w ich danych są dwie różne moce. Papiery źródłowe są fabryczne i dane wyświetlane po wprowadzeniu VIN też fabryczne. Trudno tu zwalać na błąd w DR skoro z papierami fabrycznymi jest zgodny i na ich podstawie wystawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Możesz mieć wersje 1,5 dci 110KM i 81kW. Jeśli tak, to masz także filtr FAP, taki jak na zdjęciu. Wystarczy się schylić i spojrzeć pod auto. Jeżeli go nie masz, masz silnik 105KM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korjo Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Wersja 105 też była z FAP-em. Włąsnie mam taką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) Kolego korjo z tego co mi wiadomo filtry FAP w modelach megane III 1,5 DCI 105KM, lub scenic III 1,5 DCI 105KM nie występują. Występują natomiast w modelu megane III 1,5 DCI 110KM i 90KM. Tyczy się to także scenica III. Mówimy tu cały czas o silnikach 1,5 DCI medeli trzeciej generacji. Jeśli masz inne dane na ten temat, to prosimy o podzielenie się nimi... No i cofam, co powiedziałem, może faktycznie takowe były ;) ? Edytowane 27 Listopada 2012 przez hymmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi