Juras386 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 A jak zrobić żeby pokazały się te kropki od poziomu oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 jak odpalasz auto i pokazuje test systemów pokładowych wciskasz przycisk od komputera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesik1 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 w MII poziom oleju można sprawdzić jeszcze przed odpaleniem samochodu, włączasz zapłon i wciskasz przycisk zerowania informacji z komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 A w megane III są dwie wresje softu na 1 można na drugiem nie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juras386 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 (edytowane) U mnie działa i podczas odpalania i podczas samego włączenia zapłonu. Dzięki za pomoc :) A tak na marginesie ja mam bagnet metalowy od nowości, to wcześniej były z plastiku? Edytowane 10 Września 2013 przez Juras386 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek79 Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Gdyby nie to forum to bym poszedł do lekarza od oczu, bo za cholerę na tym plastikowym czymś nie mogę wypatrzeć stanu oleju :) . Może jak się olej bardziej zużyje będzie lepiej widoczny. Edytowane 10 Października 2013 przez piotrek79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Masz rację ja mam też plastikowy i na nowym leju trudno się wyznać co do pozimu oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Gdyby nie to forum to bym poszedł do lekarza od oczu, bo za cholerę na tym plastikowym czymś nie mogę wypatrzeć stanu oleju To oglądaj bagnet pod kątem. Wtedy lepiej widać stan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Ok dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knk7 Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Witam. U mnie po przejechaniu 9tys ubyła 1 kreska na wskaźniku komputera. Bagnet plastik porażka. Renault fluence 1.6, przebieg 39tys km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) to i ja zapytam. Po wymianie oleju i przejechaniu 15 000 na komputerze widzę że świecą mi się już tylko dwie kropki z poziomu oleju (sprawdzane na zimnym silniku). Czy to normalne? Wydaje mi się że trochę za dużo bierze tego oleju ;\ Silnik to 1,5dCi 85KM, styl jazdy głównie ekonomiczny, częściej trasy niż miasto. Edytowane 30 Marca 2015 przez qweluke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Kolego qweluke do sprawdzenia poziomu oleju służy bagnet a nie wskaźnik. Mi osobiście w zimę, podczas mrozów, wskaźnik pokazywał ubytek 3 kresek, a jak zrobiło się cieplej to jest max kresek. (Sprawdzałem bagnetem poziom oleju w silniku). Proponuję zobaczyć miarką w silnika. A silnik może łykać 1litr oleju na 1000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 @aston76, sprawdziłem dzisiaj, faktycznie bagnet pokazuje trochę ponad połowę. Przy ilu km wymieniać olej? co 20 000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Przy dieslu jak i benzynie proponuje wymieniać maksymalnie co 15 tys. km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiek1231 Opublikowano 29 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) U mnie przy przebiegu 4000km mam jedną kropkę. Dziś sprawdziłem poziom oleju i jest poniżej minimum. Normalne? Silnik 1.2 Tce 130KM Dokupię olej i zrobię dolewkę. Ktoś podpowie ile dolać? 0,5L ??? Edytowane 29 Maja 2015 przez rysiek1231 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi