Nft Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 U mnie też są takie wahania temp. że z 3 kreski spada do 2 ale po paru minutach wraca w okolice trzeciej. Oczywiście wymieniłem termostat na ten za 200zł, więc stwierdziłem że tak musi być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Czy te spadki temperatury to norma i TTTM ? Temperatura jest za niska i jeżeli czujnik jest sprawny, to termostat jest do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graffy Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Jestem po wymianie termostatu, teraz temperatura jest prawidłowa i nie opada. Niestety czujnik z nowego nie pasował (4PIN) i musiałem przełożyć stary (2PIN). Co do samej wymiany, bez kanału masakra Robiłem u ojca w garażu, posiłkowałem się "żabą" oraz "kozłami" i nie polecam... Tak w ogóle co za debil wymyślił, żeby w chłodnicy nie było korka spustowego ? Płyn był wszędzie, spływał po elementach nadwozia i rozpryskiwał się na około :angry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 jak odkręcisz dolny wąż chłodnicy, to nic się po innych elementach nie rozlewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ak3007 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Witam. Jestem po wymianie termostatu w megane 2 1.6 16V. Po wymianie mechanik kazał mi zagrzać silnik, temp. ładnie osiągnęła 90 stopni i się utrzymywała. Na drugi dzień w czasie jazdy temp. nie chce dobić do 90 stopni i delikatnie faluje. Czy tak ma być, czy dalej jest coś nie tak. Edytowane 31 Stycznia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi