Gość Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 (edytowane) Dziś wracając do domu myślałem ze nie podjadę pod górkę bo auto zaczęło mulić, minus 15 na dworze ale auto już było rozgrzane i cała drogę normalnie dopiero pod tą górką padaka, ja tu w gaz a tu nic no to redukcja na dwójkę aż, a zawsze jak wracam to jest ta górka i było zawsze ok, w czwartek czyściłem egr i po wyczyszczeniu przejechałem 5 km bez problemu i wstawiłem auto do garażu i cały piątek nie było jedzone dopiero dzisiaj 45 km tylko zrobione. Czy może być tez wina świecy żarowej? bo byłem pod komputerem w czwartek pokazało ze błąd jest ze świecą żarową, ale na razie auto niby odpala normalnie tak mi się wydaję. Edytowane 22 Grudnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Czy może być tez wina świecy żarowej? Świece żarowe potrzebne są jedynie do odpalenia, potem już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 "potem" też działają i są potrzebne, ale tutaj (pod górkę) nie widzę potrzeby ich działania :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Odnośnie świec to tak tylko przy okazji, ale widzę ze nikt nie potrafi pomóc bo tylko o świecach gada :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 1) posprawdzaj/poruszaj wtyczki 2) sprawdź, czy wszystko dobrze poskręcałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 hmm wtyczki tam są tylko do wpinania to chyba aby komputer wiedział co się dzieje to mam powpinane dobrze, a raczej źle się nie da tego skęcić bo inaczej nie wejdą części więc jest dobrze mocno po skręcane. A akumulator czasem nie za słaby na minus 15? bo wiadomo światła ogrzewanie radio tez było włączone, no ale z drugiej strony chyba nie za słaby bo jak odpalił bez problemu na minus 15, nie wiem co o tym myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Akumulator nie ma nic do spadku mocy. Nawet można odpiąć akumulator i silnik diesla będzie sobie normalnie pracował, bo zasilanie zapewnia alternator, ale nie radzę tego robić, bo można popalić elektronikę w aucie. Proponuję przejrzeć dokładnie dolot powietrza do silnika, zmienić stację z ON i zatankować zimowy, bo możliwe że zaczęła się wytrącać parafina z tego oleju co masz teraz w zbiorniku. Edytowane 23 Grudnia 2012 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom2125 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) w czwartek czyściłem egr Dodano: 23 gru 2012 - 10:19 cały piątek nie było jedzone Tak się przejąłeś tym EGR-em,że postanowiłeś pościć? :D (to żart)Może masz coś z doładowaniem turbo albo po,,czyszczeniu'' masz cały czas otwarty EGR. Edytowane 23 Grudnia 2012 przez tom2125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 20 grudnia pisałeś, że czyściłeś egr. Przed tym zabiegiem auto pod tę górkę jeździło normalnie a po czyszczeniu jest padaka. Albo "proces czyszczenia" źle przeprowadzony albo egr jest niewłaściwie zamontowany. Ktoś kiedyś pisał na forum, że po czyczczeniu egr miał podobne problemy, przyczyną była źle założona podkładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi