cinas Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) 2x zwykła i 1x live - jest na sprzedaż Edytowane 4 Maja 2014 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejm36 Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 ADV7180 (1).pdf strona 111 dajcie znać co się pokaże na ekranie jeśli podacie tam jakikolwiek / nie musi to być kamera /..może być odtwarzacz DVD.. z przełączaniem PAL/ NTSC i z wybieraniem rozdzielczości sygnał o odpowiedniej / zmierzonej na wejściu oscyloskopem / amplitudzie. Może dołożę sobie jeszcze kamerę z przodu bo można przez krawężnik łatwo załatwić zderzak :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 A nie strona 108 ? Jest to BCPC 40 nóżek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejm36 Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) tak..i nie nóżka 19 a 23 Cinek masz jak zawsze racje... czyli pomierzyłbym sygnał gdzieś tu :D Edytowane 4 Maja 2014 przez andrzejm36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) Też tak Mi wyszło :D Kolejne wejścia video są zwarte do masy Edytowane 4 Maja 2014 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejm36 Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 właśnie byłem już w łóżku .. i wstałem odpalając kompa aby to samo napisać :D..nóżki 29 i 30 są uglebione.Jeśli na tym poziomie / tego scalaka / miało by się odbywać przełączanie źródła .. to w przypadku mojej wersji Live / której robiłem zdjęcia / jest to nie możliwe.Jeśli nawet odpowiednie ramki wymuszą przełączenie wejścia to obraz będzie czarny..idę spać :angry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Andrzejm36 ADV nie robi tutaj za switch'a tak dokładnie a za konwerter sygnału z analogowego composite na YCrCb 8-bit. Chodzi o to, że cały układ włącznie z wyświetlaczem pracują już na danych cyfrowych i musieli w jakiś sposób konwertować ten prehistoryczny sygnał z kamery video na cyfrowa postać co też czyni im ten AD ADV. Jeśli chodzi o moduł kamery cofania i jej wejście to jestem (tak mi się wydaje przynajmniej) w stanie "odpalić" na biurku tylko emulując siec CAN. Piszę, że tak mi się wydaje bo LIVE'a którego mam skonfigurowanego pod kamerę cofania przełączam bez problemów. Niestety płyta nie zawiera odpowiedni komponentów zatem nie mogę żadnego obrazu wyświetlić czy to z kamery czy generatora sygnału video. Cinias_ chętnie wezmę od Ciebie moduł wyświetlacza zwykłej navi z aktywną kamerą cofania i przetestuje czy zadziała mi na biurku. Jeśli ktoś jest w posiadaniu modułu kamery (dodatkowa puszka) i może mi ją pożyczy na jakiś tydzień to mogę spróbować odczytać ramki i przygotować emulator. Ewentualnie odkupie za jakieś niewygórowane pieniądze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Witam, czy coś w temacie kamery ruszyło?? Założył może ktoś interfejs z chin?? Dodano: 01 lip 2014 - 21:15 Mam pytanie do tych co mają fabrycznie wyposażone auto w kamerę cofania, czy macie ciemny obraz z kamery? czy w menu licznika są dostępne jakieś ustawienia odnośnie kamery, np. jasność wyświetlania czy możliwość wyłączenia kamery przy cofaniu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) W liczniku nie ma opcji odnośnie kamery cofania, bynajmniej nic nie znalazłem, rozjaśnić obraz można commanderem ale w niewielkim stopniu Edytowane 1 Lipca 2014 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Czy Commanderem można rozjaśnić samo wyświetlanie z kamery czy ogólnie obraz w nawigacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 2 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Obraz kamery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 I jedyna możliwość to podpiecie Commandera do samochodu?? Czy możliwe jest wysłanie samej nawigacji i zapisanie ustawienia jasności na max?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 2 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 (edytowane) Proszę sprecyzować odpowiedź bo zadałem 2 pytania. Edytowane 2 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 tak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi