matiani Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 (edytowane) Witam, dziś z ciekawości przeglądałem Intercars i znalazłem takie oto coś: Jak widać powyżej istnieją już jakieś zamienniki nieszczęsnego Delphi. Ciekawe czy są poprawione konstrukcyjnie względem oryginału, czy też są jego identyczną kopią. Jak narazie cena dość wygórowana. Oryginał znacznie tańszy. Edytowane 14 Stycznia 2013 przez matiani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 SWAG na ma dwa rodzaje koła: 60 93 6415 i 60 93 6438, febi w niemczech kosztuje około 530 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiani Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 (edytowane) SWAG 60 93 6438 - to sztywne koło Tutaj jeszcze screen z katalogu SWAG: Mam pytanie do użytkowników, czy ktoś co więcej wie na temat tych nowych zamienników ? Może ktoś już któregoś z nich użył ? Najbardziej ciekawi mnie fakt iz wczesniej padło stwierdzenie że nowa megi III ma kzfr ulepszone itd. itp., ale kzfr z megi III ma identyczny numer jak kzfr z megi II 7701478505 (końcówka 505 oznacza iż to koło z trzeciej serii niby najbardziej poprawionej). Sam mam to koło i jak wynika z książki przeglądów koło miałem wymieniane właśnie na 505 przy przebiegu 48 tyś aktualnie na liczniku lekko ponad 170 tyś czyli wytrzymało ok 120 tyś. Ale już widzę pierwsze objawy padania koła rano praktyczne juz zawsze słyszę łomot. Jak na to koło 120 tyś to dobry wynik niektórym koło 505 potrafiło znacznie szybciej paść. Nie wiem od czego jest to uzaleznione do końca być może problem jest jeszcze w elektrozaworze kzfr (podobno też lubi często padać). Edytowane 14 Stycznia 2013 przez matiani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Powodem od niskiego poziomu oleju silnikowego tez ma wpływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasior674 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 (edytowane) witam Edytowane 21 Marca 2013 przez wasior674 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi184 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 (edytowane) W całym internecie aż piszczy pogóżkami że koło zmiennych faz rozrządu to porażka i że potrafi się zepsuć już przy śmiesznych przebiegach. Proszę o realną opinie na ten temat ponieważ moim marzeniem jest zamienić Megi 2 z silnikiem 1.4 (pack) na megi 2 z silnikiem 1.6 (jakąś bogatszą wersje wyposażenia). Jeżeli ów element wytrzyma mninimum 90 tys km spokojnej jazdy to jestem gotów pchać się w drogą eksploatację megi 2 z mocniejszym silniczkiem. Czy poziomy oleju, jakość czy rodzaj oleju może wpłynąć na życie KZFR?, czy styl jazdy też się do tego przyczynia (spokojnie - dynamicznie) a może jak często uruchamiamy silnik? Jeśli to możliwe proszę napiszcie jakie przebiegi pokonaliście od zmiany KZFR. Pozdrawiam Edytowane 20 Stycznia 2013 przez arczi184 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 W książki serwisowej pisze że wymieniono koło przy wymiany paska rozrządu w ramach gwarancji przy 89 tys. km,a teraz ma 172 tys. km prawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 na forum jest już dawno otwarta ankieta gdzie są takie dane zbierane od użytkowników tych silników. Zapraszam do lektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooha Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 w intercarsie te koła swaga i febiego sa niedostepne, są za to oryginały dostępne przy dobrych rabatach za niecałe 600 zł.brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi184 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 (edytowane) Kolego gojgien bardzo się cieszę, że na forum znajdują sie potrzebne mi informację ale ze względu na to, że na forum istnieje od wczoraj proszę podaj linki do tych informacji bądź tematów. Nie jestem w stanie ogarnąc tak dużego forum i wszystkich tematów a poświęciłem już na to tyle godzinek że żonka się wścieka. Swoją drogą nie potwierdza się, że te wymiany KZFR są tak często i chyba bardziej jestem w stanie uwierzyć w wymiany wraz z rozrządem czyli 90.000km (specjalnie nie piszę 120k km ponieważ nie zaleca się zyłowanie do przysłowiowego maxa producenta bo można się przejechać a eksploatacja jest różna tak jak pogoda w naszym kraju) Edytowane 20 Stycznia 2013 przez arczi184 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 (edytowane) Skończ z tym skrótem KZFO, na tym forum pod tą nazwą nic nie znajdziesz prócz własnych postów, tylko Ty takiej nawy używasz. Stosuj KZFR jak to się nazywa i jest tu powszechnie stosowane, otworzy się wówczas przed Tobą wiedza jakiej poszukujesz. Tu link do ankiety: http://megane.com.pl/topic/34000-ankieta-kzfr-wystepowanie-i-objawy/ Na dole pod zestawem pytan i opcji masz przycisk pokaż wyniki. A tu do szukajki, która znajduje 12 stron tematów z KZFR w ich treści: http://megane.com.pl/index.php?app=core&module=search&search_in=core Edytowane 19 Stycznia 2013 przez gojgien 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi184 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 gojgien dziękuję za linki. Skróty poprawiłem na prawidłowe takie jak napisałeś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arpol_tomek Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Witam. od ostatniego postu do tematu już trochę minęło. Ale może ktoś montował KZFR producenta SWAG/FEBi i chciałby się podzielić jakąś opinią na temat jego trwałości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczypior88 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Ja zmieniałem rozrząd 24 tys. Km temu na razie super. Nawet w super mrozy było ok. Leje olej z pewnego źródła i nie narzekam. 5w40 Max Life od Valvoline. Zmieniam co 8 tys.km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arpol_tomek Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 A jakiego producenta koło zakładałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi