cinas Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Nie ma bezpiecznika od lampek , steruje tym UCH Do sprawdzenia żaróweczki instalacja, skasować błędy w UCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbr Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Wiecie gdzie znajduje się bezpiecznik F6 (50A)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xelux Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) Edit: Sprawa się wyjaśniła. Skrzynka jest tam, gdzie myślałem że jest. Po otwarciu jednej osłony, pojawiła się skrzyneczka, jednak myślałem że to jakiś sterownik/komputer a okazało się że to jest ten moduł zabezpieczeń i połączeń :) Wrzucam zdjęcia aby innym było łatwiej odnaleźć ten moduł. Należy otworzyć ten moduł: Otwiera się go poprzez wciśniecię 4 zatrzasków które znajdują się na obudowie. Następnie 2 czarne "suwaki" trzeba przesunąć w prawno (stojąc przodem do auta). Po czym osłonę będzie można ściągnąć bez problemu. Po zdjęciu osłony ukazuję się taki moduł: Jest to góra modułu, należy go odwrócić a od spodu znajdują się interesujące nas bezpieczniki. A Ktoś podpowie jak "odwrócić" ten moduł, u mnie coś trzyma a nie chcę połamać Moduł trzyma się na 4 zatrzaskach w rogach, nie trzeba nic rozbierać jak w Scenic II Xelux Edytowane 15 Lipca 2016 przez Xelux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas85 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Witam U mnie jest taka skrzynka a nie działa mi lewe długie światło, jakieś pomysły? Nigdzie nie moge znaleźć opisu ktory bezpiecznik od czego jest a nie chce czegos spaprac :blink: Regulamin forum jasno mówi o zasadach zamieszczania zdjęć :!: - Prezes Przepraszam, poprawione Edytowane 15 Grudnia 2016 przez lukas85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdenos Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) Hejka! Wie ktoś może gdzie są bezpieczniki od kierunkowskazów? Podpiołem przyczepę i teraz przestały mi działać kierunkowskazy jak i awaryjne. Efekt jest taki że jak odpala auto i włączę awaryjne to w kabinie miga i na desce ale na zewnątrz nic. Zaś jak włączę kierunkowskaz to raz na desce mignie dany kierunek i koniec, a awaryjne po naciśnięcie też wcale się nie włączają. Z góry dzięki za pomoc Edytowane 27 Marca 2017 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Nie ma osobnych bezpieczników do kierunkowskazów Są główne w skrzynce koło akumulatora Możliwe i spaliły się tranzystory w UCH od kierunkowskazów Skoro tak się stało oznacza iż nie masz modułu do haka postaraj się go założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdenos Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Wiesz co tam hak był fabrycznie i zauważyłem że spalił się bezpiecznik od złącza przyczepy. Także może ten moduł jest. Gdzie go szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 W bagażniku musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdenos Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Kojarzę jakąś skrzynkę z prawej strony nad kołem. Myślisz że mogło coś w tym module się zjarać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdenos Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Spoczko. Dzięki za naprowadzenie. Może uda się to samemu zrobić?! Dodano: 27 mar 2017 - 18:29 Kurcze wszystkie wtyczki wyjąłem i wsadziłem ponownie ale niestety teraz nie ma żadnej reakcji na guzik awaryjnych i dźwigni kierunków?! Czy jest możliwość wybadania czy coś z UCH faktycznie się stało badając napięcie? Dodano: 28 mar 2017 - 20:44 Kierunkowskazy i awaryjne działają ;-) jednak poszły 2 bezpieczniki tylko. Przepaliło bezpiecznik nr 23 gniazdo przyczepy oraz nr 30 moduł kabiny. Edytowane 3 Kwietnia 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Szukam bezpiecznika od zapalniczki, nie ma w niej wgl prądu po sprawdzeniu miernikiem, czy ktoś może podać gdzie znajduje się bezpiecznik ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Znajdziesz go w kabinie razem z innymi bezpiecznikami. Schemat rozmieszczenia bezpieczników dostępny jest w dziale download. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) ok dziękuje Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez blake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blade1985 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 HEJ Jestem nowy , przeczytalem wszystkie tematy i mam problem ze znalzieniem bezpiecznika od wentylatora chłodnicy.. gdzie jest ta skrzynka.. w instrukcji pisze ze pod MODUŁ ZABEZPIECZEŃ I POŁĄCZEŃ w komorze silnika... tylko gdzieee? obok swiatła taka mała skrzyneczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi