kbarann Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 centurion, odpisałem ci w dziale Scenic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juve22 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Witam, chcę kupić na wiosnę jakieś felgi najlepiej 16, chociaż mogą być ewentualnie 15. Znalazłem na allegro takie coś dezent v, chodzi mi o to czy będą pasować do mojego auta(megane I phII 1.4 v16 1999r.), trochę się boję żeby te 16 nie obcierały mi o nadkola z tyłu. Z góry dziękuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 nie powinno być problemu z oponami 195/50/r16 będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayzee Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 juve22 pewnie przy 14 masz opony 175/65/14 więc dla felgi 16 najlepsza opona to 195/45/16, przy profilu 50 to 18,3mm wieksza średnica wiec licznik bedzie przekłamywał. Te felgi jak najbardziej będą pasowały do Twojej meganki , ja też mam meganke tylko 1.6 16V z 2001 roku i tam miałem felgi stalowe z oponami 185/60/15 więc założyłem dezent f i opony 195/50/16 i jest super, zresztą możesz sobie obejrzeć moje fotki w dziale Nasi użytkownicy i ich auta. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juve22 Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 (edytowane) ok dzięki za odpowiedz felgi już zakupione:) Edytowane 4 Listopada 2011 przez juve22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
accusync Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 (edytowane) Witam , Przymierzam się do zmiany alusów i zauważyłem jedne które mnie ciekawią tylko właśnie nie wiem czy będa pasować ponieważ ET , chyba nie podejdzie :/ Link : http://moto.allegro.pl/nowe-felgi-14-4x100-duzy-rant-honda-opel-vw-golf-i1970223567.html [naruszyłeś regulamin forum :)] -Robak Edytowane 8 Grudnia 2011 przez Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombel Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Witajcie. Nie będę tworzył nowego tematu tylko napisze tutaj. Szukam alumek 15 lub 16 do mojej megi na lato. Nie ukrywam, że zakup jak już to z nowymi oponami :) Czekam na opinie jakie proponujecie jeśli chodzi o wygląd i wymiary :) Budżet to ok. 2000zł mniej więcej :) Nie ukrywam,że nie lubie oszczędzać na oponach, bo to podstawa. Czekam na jakieś podpowiedzi albo linki do fajnych alumek(dobrej jakości)i opon :) Pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 (edytowane) Hello Czy ktoś ma w M1ph2 takie oto aluski: Jestem o krok od zakupu. Nie mam też pewności co do ET, bo na "mojej" aukcji piszą 43, a na innych 30. Domyślam się, że podejdą jedne i drugie, czy nie? Czy et 30 to nie za mało? Edytowane 24 Lutego 2012 przez Maks79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cremoo Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 (edytowane) - Edytowane 28 Września 2018 przez cremoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike96 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Nic nie będzie ściągać, ale 3 mm to już ledwo jeden sezon. Naturalnym jest, że opona od pobocza zużywa się szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liszaj114 Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 jak w temacie co sądzicie o tych felgach czy ta firma to jakaś znana?? http://tablica.pl/oferta/felgi-4x100-opony-okazja-IDSdcx.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz9595 Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Witam czy możecie mi polecić na śląsku jakis zakład gdzie wyprostuja mi alufelge w miare tanio bo juz bylem w jednym i mi powiedzieli ze nieda rady bo jest krzywa z dwóch stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 W Sosnowcu na ul. Plonów mam sprawdzonego fachowca z moimi 19-tkami jeżdżę do niego nigdy nie było problemów z prostowaniem .Tylko dla Ciebie to chyba za daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek6401 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Witam wszystkich. Wiem że tych tematów było już wiele , ale chcę się upewnić i otrzymać jasnej i klarownej odpowiedzi przed wydaniem kasy . Syn ma Renówkę Megane I Coupe z 1998 roku 1,6 e , kupiłem mu ją w zimie więc miała tylko zimówki rozmiar 13 , więc teraz przyszedł czas zakupić letnie opony na alufelgach ,syn się uparł aby założyć 15 bo będzie fajnie wyglądało i nawet znalazł gdzieś już takie ale rozmiar nie wiem czy będzie pasował 195/50/15 ET 38 a inne mają znów ET 35 ,podobno stosuję się jakieś pierścienie, proszę mi napisać jaki jest koszt takich pierścieni i rodzaj do tego typu felg wogule czy jak kupie to je założę .Bardzo mi na tej odpowiedzi zależy bo wydam kasę a potem będzie kłopot . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 tych tematów było już wiele To się nazywa działanie z premedytacją, bądź na złość :lol: Proszę, poczytaj informacje zawarte na forum a znajdziesz odpowiedź na swoje pytania. Zamykam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi