mek Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam. Zwracam się z prośbą o pomoc w wyborze dywaników gumowych do mojej Meg II phI 5D. Te, które mam już są sfatygowane a na dodatek są tak kiepskie, że ten na miejscu kierowcy ciągle się przemieszcza i często "włazi" mi w pedały, co jest niebezpieczne i niekomfortowe (bo często muszę go poprawiać). Ja natknąłem się na takie: http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-korytka-renault-megane-ii-2-stoper-i3116931673.html http://allegro.pl/renault-megane-ii-2002-09-dywaniki-gumowe-korytka-i3123893806.html obydwa modele posiadają stopery co zapobiega ich przemieszczaniu się. Czy ktokolwiek używa ich (lub podobnych) i może wyrazić swoją opinię? a może zaproponuje coś innego. Dzięki. Pozdrawiam. Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez mek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 też miałem taki temat zakładać, i również czekam na opinie o tych dywanikach. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mek Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 No to czekamy razem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Jeśli dywaniki gumowe to tylko i wyłącznie firmy PETEX. Na allegro są wersje ze stoperami i bez. Sam posiadam takie w swoim aucie (ze stoperami) i bardzo sobie je chwalę. Nie śmierdzą chińską gumą, nie jeżdżą (nawet te z tyłu) i są dokładnie dopasowane. Plusem jest także to, że są wytrzymałe i nie wycierają się jak te "inne". Może i są droższe, ale warto takie kupić. Dodam jeszcze, że też kiedyś kupiłem podobne do tych z pierwszego postu i o mało się nie zabiłem jak mi pedał gazu zahaczył się o ten STRASZNY rant... Rant rantem, ale bez przesady. Taki jaki mają te z PETEX-u w zupełności wystarczy. Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez norbert_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Ja osobiście nie polecam dywaników tej firmy. Używałem ich przez pewien czas, ale szybko się zużyły, a szczególnie dywanik kierowcy, szybko zrobiła się w nim dziura od pięty prawej stopy. Do tego nie miały prawie rantów, woda się wylewała na wykładzinę. Teraz mam dywaniki bardzo podobne do tych: http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-korytka-megane-iii-od-08r-gratis-i3092710617.html Jestem z nich bardziej zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mek Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Te PETEX odpadają zbyt mały rant, także by się z nich wylewało... A obecnie to u nas więcej w roku paskudnej pogody niż ładnych suchych i słonecznych dni. Te zaproponowane przez kacper69 mają przyjemną cenę. Czekam/czekamy na dalsze propozycje oraz opinie. Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez mek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebulerbin Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja dywaniki gumowe kupilem u tego sprzedawcy -> http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-korytka-renault-megane-2-ii-i3114075806.html tylko ze kolo listopada mial dodatkowo jeszcze dywanik na tylny tunel (w sumie przydatna rzecz). Pasuja elegancko, przejezdzilem na nich cala zime. I co wazne przynajmniej dla mnie nie smierdza zanadto w przeciwienstwie do wielu dywanikow, ktore sa w sprzedazy. Kiedys do Hondy kupilem to przy dluzszej jezdzie ciezko bylo wysiedziec. Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez Sebulerbin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 dla mnie to wygląda tandetnie, skoro te które podał mek nie są zbyt dobre, to na lato zostaje przy oryginalnych a może ktoś ma jakieś godne uwagi welury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mek Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 (edytowane) Ja chyba jednak zdecyduję się na te co podałem. Sporo grzebałem od mojego pierwszego postu i nie znalazłem nic ciekawego... Pozdrawiam. @edit: Dziś zamówiłem takie: http://gjkstyling.pl/pl/renault/633-a4-b6-b7.html Na pewno nie będą gorsze od tych, które mam ;) @edit: Wczoraj przyszły. Jakość oraz wykonanie wydaje się ok i co najważniejsze - nie śmierdzą chinolem ;) a jak się będą sprawowały to zobaczymy. Dodano: 17 maj 2013 - 12:32 Wrażenia po dłuższym użytkowaniu: - wykonanie dobre - dobrze dopasowane, szczelnie wypełniają podłogę - wystarczającej wysokości rant, nie za mały nie za duży (woda nie wylewa się) - przy maksymalnym przesunięciu w tył foteli przednich na tylnych dywanikach robi się "harmonijka" a to dla tego, że zachodzą troszkę na szyny fotelów - przedni od strony kierowcy troszkę jednak się przesuwa do przodu co dalej powoduje, że pląta się pod pedałami (no chyb, że to moja wina i za dużo wierzgam kopytami) - stopery za bardzo nic nie pomagają gdyż są zbyt luźne i dywanik z nich wyskakuje Ogólnie mogą być... ale zawsze może być lepiej ;) Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez mek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobka01 Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Jeśli dywaniki gumowe to tylko i wyłącznie firmy PETEX Owszem firma ma bardzo dobrą renomę, jakość gumy też jest w porządku natomiast jeśli mówimy o dopasowaniu dywaników do Megi II ph I - chyba niewidomy, niepełnosprawny brał wymiary i to wycinał. Zaraz po kupnie auta (2011 rok) szukałem dywaników gumowych - kupiłem PETEXy - pojeździłem na nich tydzień! Nie nadawają się do niczego, absolutnie beznadziejne dywaniki. Żaden z dywaników nie przylegał w stopniu chociażby akcpetowalnym! ;) <jeśli mimo tej antyreklamy ktoś byłby nimi zainteresowany to chętnie się ich pozbędę bo tylko zagracają mi garaż - kontakt :) PW> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mek Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 @sekal: Na Twoje życzenie wrzucam zdjęcia dywaników :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 dzięki wielkie za pomoc :) , chyba się skuszę, bo oryginalne mają zbyt mały rant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 te tylne dywaniki wyglądają bardzo ładnie, są dopasowane. ale przednie to jakaś pomyłka. Może są do innego auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mek Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Od innego auta powiadasz... a po czym to poznałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobka01 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 mek naprawdę nie widzisz jak te dywaniki odstają? Dywanik kierowcy jest też zdecydowanie za krótki - wg mnie wyrzuciłeś kasę w błoto... No ale jeśli Ty jesteś z nich zadowolony to najważniejsze - ja bym się na nie nie skusił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi