jaro105 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Dopiero zaczynam przygodę z Megane III i nawigacją Tom Tom Mam pytanie techniczne żeby na wstępie czegoś nie spie..... Na wyświetlaczu komunikat brak map Jednak w czytniku karta orginalna z metalową ramką Jak wyciągnąć żeby nie zniszczyć karty i czytnika ? Co do aktualizacji już poczytałem ale najpierw jak bezpiecznie wydobyć kartę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Nacisnąć palcem kartę, wysunie się sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro105 Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Dnia 2017-04-23 o 10:24, jaro105 napisał: Dopiero zaczynam przygodę z Megane III i nawigacją Tom Tom Mam pytanie techniczne żeby na wstępie czegoś nie spie..... Na wyświetlaczu komunikat brak map Jednak w czytniku karta orginalna z metalową ramką Jak wyciągnąć żeby nie zniszczyć karty i czytnika ? Co do aktualizacji już poczytałem ale najpierw jak bezpiecznie wydobyć kartę ? Dobrałem się do karty i spostrzeżenia: Poprzedni właściciel zabezpieczył mechanicznie kartę przed jej szybkim wyciągnięciem i kradzieżą Delikatnie po podważeniu zaczepu wraz z blaszką wydobyłem kartę Na dołączonych zdjęciach przedstawiam zabezpieczenie z jakim się zmagałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Masz nawigację R-Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik1204 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Czy na czas obecny mapy do Nawigacji TomTom Carminat Live są edukowalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Tylko TomTom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam. Czy ktoś wie z którego roku jest ta wersja mapy? Z góry dziękuję. Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez babus korekta tekstu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Wersja 9.80 (aktualna 10.05) listopad 2016 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 2016 to lepiej jak 2014 Dziękuję @kataryniarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik1204 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Nie ma jakiegoś sposobu żeby obejść wgranie map nieoryginalnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Wymiana nawigacji na zwykłego TT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 a czy na zwykłym jak jest połączony telefon to też zbiera informację o korkach ? czy tylko wersja LIVE to robi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Tylko wersja Live. W zwykłej wersji można uruchomić usługę RDS-TMC - mniej dokładny, ale zawsze coś. Poczytaj ten temat: < zobacz > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finann Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Witam Mam w swojej nowo zakupionej Renówce nawigację Carminat TomTom Live. Przez stronę TT kupiłem mapę Europy z roczną aktualizacją, Na stronie TT status zamówienia to zrealizowano, ale TomTom Home po włożeniu karty i zalogowaniu nie "widzi" kupionej mapy. Nie wiem gdzie jej szukać. Miał ktoś taką sytuacje i jest w stanie podpowiedzieć rozwiązanie? Z góry dziękuje za pomoc. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KKK. Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Witam wszystkich, Dołączam się do grona poszukujących pomocy.. Kupiłam nową Megane iii z 2013 r niestety bez karty sd w nawigacji. Sama nawigacja jest w języku francuskim i nie jestem w stanie zmienić języka rozumiem, że ze względu na brak karty. Pytanie następujące, mam kupić kartę z mapami na np. Allegro za 200zł czy kupić czystą kartę sd i zainstalować mapy przez tthome? Jak zmienić język na polski? Czy po zainstalowaniu karty sd z mapami pojawi się taka opcja w menu czy trzeba coś więcej kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi