damian_opole Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Witam.Jakie byście polecali białe żarówki H7. Tak żeby w nocy było normalnie widać drogę i postojówki żeby nie było żółtego efektu może jakieś Ledy;)Cena nie gra roli(no troszkę) Dzięki za pomoc i pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 ja ostatnio zamontowałem takie coś: https://www.hurt.com.pl/2x-philips-h7-blue-vision-ultra-xenon-effect,p4834.html?start=porownywarka;nokaut;4834&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2013-06&utm_content=4834#nclid=798b9fba478bf7916822f9fd2a002470 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaru Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Ja mam zwykłe H7 z Carrefoura (ok. 17zł/szt.), a pozycyjne W5W Philipsa (ok. 3zł/szt.) i moim zdaniem bardzo przyzwoicie świeci taki zestaw, a do tego nie boli cena, kiedy któraś żarówka się przepali. "Wynalazki" z super białym lub niebieskawym światłem, z reguły szybciej się przepalają (cieńsze włókno) a do tego mogą uszkodzić reflektory (wyższa temperatura). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 baciuś też takie brałem pod uwagę ale krąży opinia,że mają krótką żywotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Bo żarówki samochodowe mają żywotność liczona na 100 godzin ciągłej pracy (świecenia). Ja ostatnio montowałem takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Co byście powiedzieli na Tungsram cena niższa,a podobno też dobrze świecą. http://allegro.pl/zarowki-tungsram-h7-12v-55w-sportlight-plus-50-i3274802769.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Kup najzwyklejsze i tak przy naszych durnych przepisach wytrzymają ok roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Ja już nie pamiętam kiedy wymieniałem żarówki, może przez to że auto robi małe przebiegi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 100 godzin ciągłej pracy (świecenia). Jesteś pewien że wiesz o czym piszesz ;)100/24 = ~4,2 dnia, zakładając, że auto jeździ i świeci przez 2 godz. dziennie to po 50 dniach żarówki się przepalą. Jakoś nikt nie wymienia żarówek, zaokrąglając, co 2 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 (edytowane) Jakoś nikt nie wymienia żarówek, zaokrąglając, co 2 miesiące Niestety są takie żarówki, wiem co mówię bo miałem 3 komplety. Firma Unitec mega white +30%. Skusiła mnie cena i dobre wyniki w teście AŚ w gazecie motoryzacyjnej, świeciły bardzo dobrze jasno i biało. Odczuwalne te +30%. Jak padły po niecałych 2miesiącach kupiłem 2 komplet bo może wadliwe, następne reklamowałem i dostałem 3 komplet i tez padły po podobnym czasie.. ;) ;) Obecnie mam Helle, jeśli chodzi o świecenie to świecą ale szału nie ma (jeśli chodzi o jasność przed autem) no i nie świecą na biało ale na razie świeca i mam nadzieję że jeszcze poświecą . Edytowane 12 Czerwca 2013 przez sebcio76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Kupiłem już żarówki w Carrefourze Grand Prix Super White Premium Light za 21.99zł i postojówki Ledowe białe po 8zł za sztuke. Na jutro jestem umówiony z mechanikiem żeby mi to wymienił. Chyba,że ktoś mi poradzi jak wymienić żarówki bez połamania sobie rąk;) Super efektu sie nie spodziewam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Ja polecam Osram Cool Blue Hyper ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Osram Cool Blue Hyper nie jest dopuszczony na drodze(brak homologacji). U mnie zarówki zwykła czy ega 50% czy 200% wytrzymuja około 4-5 miesięcy czyli jakiś 6-9 tys. km. Ale nei wlączam światła od razu nawet w nocy. Nie mam problemu z widzeniem bez świateł w nocy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Osram Cool Blue Hyper nie jest dopuszczony na drodze(brak homologacji). I kto Ci to sprawdzi? Będą Ci kazać na drodze wyjmować żarówki? Świecą bardzo ładnie, nie oślepiają, mam je już prawie rok i nic się nie dzieje, pozdrawiam. Pozdrawiam jak Ci tak zrobią... Nie są to Hidy, które wszystkich oślepiają (widze sporo takich na drodze), a te daja ładne biale światło i jestem z nich zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Mojego koledze zatrzymali a miał żarówki Osram Cool Blue Hyper bo świeciło na niebiesko czy coś. I kazali mu wyjąć żarówki i sprawdzili, brak homologacji+ mandacik i do widzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi