Velicer Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam xxxxxxxxxxxxxxx Planuje zakupic rozrzad do silnika 1.6 16v 83kw, rok 2003. xxxxxxxxxxxxxxx 2 opcje: pasek rozrządu DAYCO napinacz INA-LITENS rolka zwrotna INA pompa wody DOLZ zaslepka 42.5 mm zaslepka 57 mm xxxxxxxxxxxxxxx lub xxxxxxxxxxxxxxx Pasek rozrzadu gates lub dayco 94847 Rolka napinajaca maxgear 55566 Rolka zwrotna maxgear 55565 Pompa maxgear/optima xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx Moze macie inne propozycje? Co do tego dokpic jeszcze. Mechanik mi gadal, ze cos w alternatorze trzeba wymienic, bo jak to padnie to pociaganie caly rozrzad??? Pozdr Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.9 - Enter 5.17 - multipost Po co drugi taki temat zakładasz? Ten wcześniejszy usuwam. Radzę również stosować się do uwag moderatorów - damiar Edytowane 1 Września 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Bierz pierwszy zestaw, a pasek wielorowkowy warto przy tej imprezie wymienić, jedna cena już będzie a i komfort życia Ci też poprawi :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velicer Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Dzięki. Wybrałem cały sprzęt z gates, a pompą z dolz. Ten pasek wielorowkowy jest to coś co jest w alternatorze? dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 w alternatorze nie ,ale na rolce alternatora tak ,warto od razu obejrzeć stan napinacza paska wielorowkowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velicer Opublikowano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 (edytowane) dzięki :( Dodano: 01 wrz 2013 - 13:30 Nie będę zakładał nowego tematu. Czy w tym silniku występuje KZFR? VIN VF1BM0J0H26937695. Na pewnym forum scenica poinformowano mnie, że nie ma, w dodatku napisał to admin/mechanik. Na szczęście jeszcze nie zrobiłem rozrządu, bo dziś brzęczał przy odpaleniu, zgasł silnik. Drugi raz odpaliłem, znowu brzęczał, ale juz odpalil. Edytowane 1 Września 2013 przez Velicer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Jeżeli VIN jet poprawny to masz silnik K4J 730 czyli 1,4/16V i w tym silniku KZFR nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velicer Opublikowano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Poprawny jest. To mnie teraz zdziwileś. Z Francji przyjechało auto, w dokumentach brakowało tylko pojemności silnika i moc. Musiałem uzupełnić tą rubrykę aby zarejestrowano mi samochód odwiedzając Stację Kontroli Pojazdów. Tam potwierdzili, ze jest to silnik 1.6 16V. Gdzie sprawdzić rodzaj silnika? Nie zmienia to faktu, iż przy odpaleniu brzeczał tak samo jak w moim scenicu gdzie KFZR jest do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 (edytowane) Zrob zdjecie silnika i tutaj wsraw fotke. Wyslano z telefonu mobilnego. Regulamin pkt. Aston76 5.6 - pl-literki Edytowane 1 Września 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velicer Opublikowano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 (edytowane) Jest zdjecie. Na słupku z prawej strony jest napisane BMOJ Edytowane 1 Września 2013 przez Velicer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Załóż konto na renault.pl utwórz tam swój samochód, wpisz VIN i wszystko będzie jasne z jakim silnikiem wyjechało z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Kolektor ssacy jest z 1.4,reszta i silnik 1.6 16V. Zastanawiam czy komputer sterowania silnika jest z 1.4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velicer Opublikowano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 (edytowane) konto założone, niestety od miesiaca nie chce mi pokazać dane samochodu.Rozrząd z 1.6 16v, 2003, 93 KW z kfzr? Dokupic jeszcze napinacz paska wielorowkowego? Skad takie zbieżności z tym silnikiem? PS inny temat. Pokazuje mi serwis poduszek powietrznych z prawej strony, jaka przyczyn? Edytowane 1 Września 2013 przez Velicer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Od kupienia tak pokażuje serwis? może być brak poduszki, uszkodzenia albo cos innego. clip ci powie albo zaglądanie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velicer Opublikowano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 tzn. jak kupiłem to nic nie pokazywał, dopiero jak mechanik wykasowal ten błąd to się pokazuje. Jak z tym rozrządem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 W całości wygląda mi na silnik 1,6 16V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi