Herbut Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Witam Mam takie pytanie czy zna ktoś wartość ilości powietrza płynącego przez przepływomierz w megi 1.9dci. Chodzi o tę wartość w g/s. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 wartość ilości powietrza Oj ta wartość to może być bardzo droga :)Sorki ale nie mogłem się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herbut Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Dla tych ciemniejszych: wartość tzn. ile ma być w g/s. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 A ta wartość jest zmienna i zależy od prędkości obrotowej i obciążenia silnika. Nie ma stałej wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 wartość tzn. ile ma być w g/s Nie!Słownik j.polskiego mówi wyraźnie wartość1. «to, ile coś jest warte pod względem materialnym» 2. «cecha tego, co jest dobre pod jakimś względem» 3. «posiadanie zalet» 4. «zasady i przekonania będące podstawą przyjętych w danej społeczności norm etycznych» 5. «liczba określająca, ile jednostek zawiera dana wielkość fizyczna lub wielkość mogąca zastąpić wyrażenie algebraiczne, jego zmienne» Jakbyś zapytał; ile powietrza przepływa ..., albo jaki jest przepływ? Nie byłoby tematu :) EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herbut Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 (edytowane) Szanowny moderatorze to jaki jest przepływ. :) Wiem że jest zmienna. Po prostu chodzi mi o zakres w jakim to się powinno odbywać. U mnie jest od 0,06 do 0,56 g/s i zastanawiam się czy to nie za mało. Edytowane 14 Października 2013 przez Herbut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Po prostu chodzi mi o zakres w jakim to się powinno odbywać Nie wiem i wcale się tego nie wstydzę. :)Znalazłem jedynie coś takiego W przypadku usterki przepływomierza EGR nie działa i sterownik przyjmuje stałą wartość zasysanego powietrza, na przyrządzie diagnostycznym odczyt 390 kg/h. Dotyczy silnika wysokoprężnego F9Q z wtryskiem bezpośrednim dTi Na Downloadzie masz serwisówki i NT ściągnij sobie i poszukaj, może znajdziesz takie dane. Takie dane może Ci jedynie podać ktoś kto ma CLIP-a i taki sam silnik jak Twój, i będzie chciało mu się sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herbut Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Czyli ok 108 g/s. Dzięki wielkie. :) Coś już wiem. Ale wolałbym dla dci. Nie idzie gdzieś zdobyć tych danych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Podałem źródło, szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Znalazłem dla 1,9 dci na biegu jałowym: 30 kg/h czyli według moich wyliczeń - 8,3 g/s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herbut Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Super dzięki. :) A możesz ujawnić tajemnicy gdzie to znalazłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Tak napisano w serwisówce renault czyli dialogys i nota techniczna nie pamiętam już która. Rozdział diagnostyka. Poszukaj na downloadzie, na pewno jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi