MIIario Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Witam. Przeglądnąłem 20 stron tego działu, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie... mianowicie: Podczas normalnej spokojnej jazdy, odcinki ok. 10km, temperatura powietrza ok 12-14 st ciepła dość często załącza się wentylator chłodnicy. Temperatura na liczniku jest ok 80-90 nie większa. Klima jest wyłączona. Płyn w chłodnicy jest ma max. Ma ktoś jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Czujnik wentylatora nawala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 W megane II nie ma czegoś takiego - wentylator jest włączany na podstawie czujnika temperatury silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Sprawdź czy czasem wentylator nie uruchamia się zaraz po odpaleniu silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Czujnik umieszczony przy termostacie to w praktyce dwa czujniki w jednej obudowie. Jeden podaje temperaturę na blacie a drugi informuje komputer wtrysku o temperaturze cieczy. Ten z kolei decyduje między innymi o włączeniu wiatraka. Może szwankować ten drugi czujnik lub jego obwód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIIario Opublikowano 21 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Nie uruchamia się podczas włączenia silnika. Czyli obstawiacie termostat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jsordyl1972 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 (edytowane) Witam. Przeglądnąłem 20 stron tego działu, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie... mianowicie: Podczas normalnej spokojnej jazdy, odcinki ok. 10km, temperatura powietrza ok 12-14 st ciepła dość często załącza się wentylator chłodnicy. Temperatura na liczniku jest ok 80-90 nie większa. Klima jest wyłączona. Płyn w chłodnicy jest ma max. Ma ktoś jakieś pomysły? Kolego na 100% czeka Cię wymiana presostatu, stojąc przodem do szyby-dolna, po lewej stronie rurka klimy idąca od chłodnicy do sprężarki na niej jest presostat, koszt ok 60zł (przynajmniej ja tyle płaciłem), no i oczywiście nabicie klimy, Dla pewności na zimnym silniku jeżeli załączy się wyciągnij wtyczkę od presostatu, jeżeli przestanie działać , masz usterkę zlokalizowaną, daj znać jak coś będziesz wiedział, pozdrawiam. Edytowane 26 Listopada 2013 przez jsordyl1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi