Blaschka Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 2 nowe BERU? na starych kompletnie kiepsko silnik chodzi, po wkręceniu tych jest dużo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 A ile kolega przejechał na świecach zapłonowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Kiedy wymieniałeś świece? Może to jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blaschka Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) samochód mam od 2 lat, świec nie wymieniałem, niedługo tylko świece mi zostaną w tym aucie :P zrobiłem 42 tyś. bez wymiany świec, z tego 36 tys. na gazie (po kupnie zagazowałem), chyba będą to świece, kompletnie o nich zapomniałem lool Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Blaschka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 To chyba masz winowajcę. Daj znac. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blaschka Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Świece wymienię sam? Mam na myśli czy muszą być odpowiednio dokręcone, czy po prostu wystarczy dokręcić z wyczuciem, żeby jej nie przekręcić? Nigdy tego nie robiłem a jeśli nie muszę nie chcę dawać zarobić mechanikom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Wymienisz sam spokojnie. Zawsze dokręcałem świeca na czuja i było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Pod warunkiem że ma się odpowiedni klucz do świec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Klucz do świec kosztuje drobne, a zostanie Ci na lata. Wymiana prosta, dokręcasz na wyczucie, albo kluczem dynamometrycznym. Naprawdę nie warto płacić za takie coś mechanikowi. Powodzenia. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Napiszę jeszcze raz, te silniki są wrażliwe na wilgoć, ktora lubi się dostać do gniazd cewek i świec. Wycieraleś, czyściłeś gniazda? Świece w jakim są stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Przemo patrz wyżej. Zapomniał o świecach całkowicie. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blaschka Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Witam, dopiero dzisiaj wymieniłem świece, (takie jakie były wcześniej) NGK BKR6EZ, przypominając że również 2. i 3. cewka jest wymieniona na BERU, niestety nadal to samo, póki jest zimny to nic się nie dzieje, jak się trochę podgrzeje już nie chodzi równo i nie ma tej mocy. Dodatkowo zauważyłem (nie wiem czy już nie jestem przewrażliwiony i być może wcześniej też tak było) że po odpaleniu silnika (po 2 dniach) załączył się wentylator przy chłodnicy. Komunikat o błędzie taki sam jak w temacie , po kilku minutach SERVICE znika a ikona engine miga i ponownie świeci stale i wraca SERVICE. Nie wiem czy wymienić jeszcze 2 cewki czy jechać na kompa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Padła Ci druga sonda lambda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blaschka Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Byłem u elektryka samochodowego, skasował 10 błędów, i już wszystko jest OK, stwierdził, że wina świec i kazał mi wyjąć te co wkręciłem NGK, ponieważ nie sprawdzają się w tych samochodach. Kupiłem tak jak mi zaproponował świece EYQUEM RFN58LZ (francuskie) takie jakie zakładane są standardowo. Koszt tej świecy to 9 zł. Po niedzieli wymienię je na nowo . W sumie na gazie nie chodzi jak wcześniej ale podejrzewam, że wystarczy regulacja, a objawia się tym, że po przełączeniu na gaz zaświeciła się kontrolka ENGINE, przełączyłem na benzynę i po chwili zniknęła, spróbowałem tak 2 razy więc ewidentnie coś z instalacją LPG teraz jest. Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za udzieloną pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 To jestem w szoku. Ja od 1999 roku jeżdżę na gazie i mam właśnie świece NGK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi