demo1 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Witajcie, Otóż chcę poruszyć temat moejgo silnika. Odpala dopiero po przekręceniu kilkakrotnym a nawet zdarzają się dni gdy wcale nie odpala. dopiero po drugim, trzecim wciśnięciu przycisku STARTU zapala oczywiście nie od razu ale też po kręceniu. <><><><><><><><><><>><><><><> czytam tu forum, i nie wiem co to może być. Świece grzeją wszystkie bo sprawdzałem u mechanika, dodam nawet ciekawostkę, odłączyłęm wszystkie "kopułki" od świec i odpalał identycznie. Wiec odpala nawet bez świec. Ako nowe. <><><><><><><><><><>><><><><> Więc świece są sprawne. Jechać z nim na komputer ? <><><><><><><><><><>><><><><> Dodam, że pali się service i poduszka , moze to być jakoś z tym powiązane ? Wątpie. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.9 - Enter Aston76 Na przyszłość proponuję skorzystać z wyszukiwarki, bo temat który poruszyłeś jest już na forum. Aston76 Edytowane 20 Listopada 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Sprawdzić CLIPem zawsze warto. Ciężkie palenie to często oznaka końca życia wtrysków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Ja sprawdziłbym wiązkę od włącznika Odpala dopiero po przekręceniu kilkakrotnym a nawet zdarzają się dni gdy wcale nie odpala. dopiero po drugim, trzecim wciśnięciu przycisku STARTU zapala Skoro nie ma różnicy czy ze świecami czy bez to sterowanie świec sprawdź i czujnik temp cieczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciki Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 A ja bym po patrzył czy paliwo się nie cofa 1.5DCI lubi oddawać paliwo do baku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo1 Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Właśnie paliwo się nie cofa. bąblów żadnych. <><><><><><><><><><>><><><><> Wiązka od włącznika .. mówisz o przycisku START ? <><><><><><><><><><>><><><><> i gdzie się znajduje czujnik temperatury cieczy ? Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 20 Listopada 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciki Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 A robiłeś test z gruszką ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Na oko wcale do końca nie ocenisz czy się nie cofa. Poprostu przed odpaleniem pompuj gruszką paliwo i sprawdź co się stanie. Odnośnie wtrysków, to na tym etapie nie bierz tego pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo1 Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Test gruszki robiony. Twarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elbandito Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Na oko wcale do końca nie ocenisz czy się nie cofa. Poprostu przed odpaleniem pompuj gruszką paliwo i sprawdź co się stanie. Co prawda mam scenica, ale mam podobne problemy. Jak jest zimno, to ciężko odpala lub wcale. Świece wymienione, rozrusznik zregenerowany, jutro wkładam nowy akumulator. /edit/ Dziś odpalałem przez kable i na autostarcie i tak ciężko było. Dodam, że jak odpali, to mogę go od razu zgasić i odpali za pierwszym obrotem wała. Jak pompuję gruszkę, to robi się twarda. Jak przestanę pompować, to po 10 sekundach robi się troszkę miękka. Czy tak powinno być? Przewód i gruszkę już wymieniałem u mechanika, ale może spartolił sprawę? Jest jeszcze jakieś inne miejsce gdzie może się zapowietrzać? Chciałem sprawdzić jak odpala z odpiętym czujnikiem temperatury cieczy, ale za cholerę nie mogę go znaleźć, podobno gdzieś w okolicy termostatu, ale termostatu też nie znalazłem :). Gdzie on jest? Edytowane 31 Stycznia 2014 przez elbandito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi