qbek_1992 Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Witam. jestem nowy na forum i troszke je przeszukalem ale nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie.Chodzi mi o to jaki rozmiar opon zimowych najlepiej kupic do felg aluminiowych o rozmiarze 16". letnie mam 205x55. wulkanizator podpowiedzial ze najlepiej micheliny 185x55 bo takie ludzie najczesciej u niego kupuja i zakladaja do francuzow. ale wole poradzic sie osob ktore maja takie auto i moga sie wypowiedziec z wlasnego doswiadczenia. z gory dzieki za odpowiedz Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Wydaje mi się, że wulkanizatorowi się coś pomyliło ... może miał na myśli felgi 15 cali. Myślę, że najlepiej zrobisz kupując 205/55/16 albo 195/65/15 + felgi stalowe 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Na forum, w tym dziale masz link do kalkulatora opon i felg, sprawdź sobie o ile zmieni się obwód opony jeżeli zastosujesz takie jak powiedział Ci ten "mechanik". Bzdur Ci naopowiadał i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Chodzi mi o to jaki rozmiar opon zimowych najlepiej kupic do felg aluminiowych o rozmiarze 16". letnie mam 205x55. wulkanizator podpowiedzial ze najlepiej micheliny 185x55 bo takie ludzie najczesciej u niego kupuja i zakladaja do francuzow. Bo ma stare na sprzedaż i szuka jelenia, który je od niego kupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike96 Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Takie jak letnie i tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrest Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 205/55/16 sam mam takie i takie być powinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi