Rolandzikl Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Identyczna sytuacja jak u "kataryniarza". PZU było najdroższe, a po wizycie w salonie okazało się najtańsze, czary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Właśnie zmieniłem ubezpieczyciela, od nowego roku będzie Generali. Zaproponowali mi OC na rok 2014 na Megane 3 dci kombi za 443,00 PLN. Czy komuś udało się znaleźć tańsze ubezpieczenie OC na takie auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Witajcie, odkopuję stary temat aby nie zakładać kolejnego nowego wątku o tej samej tematyce. W grudniu będzie rok jak kupiłem swoją Megane III Hatchback 1.6 16V 110 KM w salonie. W momencie zakupu od razu ubezpieczyłem auto w PZU (agent w salonie) w skład, którego wchodziło AC + OC + NNW + Assistance. Całość wyszła 1475 zł (w tym 390 zł OC). Z racji tego, że mam bardzo blisko do oddziału PZU w moim mieście ostatnio przy okazji poszedłem dopytać o ubezpieczenie na kolejny rok, aby odpowiednio szybko zabezpieczyć fundusze. Dostałem wycenę i przeżyłem szok. Z uwzględnieniem zniżki 60% OC i 10% AC (moje pierwsze w życiu AC + rok bezszkodowej jazy) wyszło niecałe 3000 zł w tym 680 zł za samo OC. W związku z tym pytanie - co polecacie jakiego ubezpieczyciela tak aby w razie szkody nie było problemów z wypłatą odszkodowania. Zdaję sobie sprawę że im taniej tym pewnie gorzej z wypłacalnością i będą robić problemy dlatego zależy mi na produkcie tzw. cena przez jakość. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Sprawdź Gothaera, Wartę, Proamę w opcji na oryginalnych częściach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Nie idź bezpośrednio do PZU. Idź do salonu w którym kupiłeś auto, albo obojętnie jakiego ASO. Pakiet dealerski zawsze wychodzi taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 sebastian_wifi idź do dilera i niego ubezpieczaj. Sam tak robię z moją meganką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 A ja znowu przedłużam ubezpieczenie OC na rok 2016 w GENERALI T.U. S.A. 3 rok z rzędu mam składkę :443,00 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Ja właśnie przenoszę Scenica OC z Proamy (wyliczyli 317 zł) do AXA poprzez Mbank (289,20 zł jednorazowo lub 12 x 26 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flowgrid Opublikowano 25 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 (edytowane) Odgrzewam stary wątek. U jakich ubezpieczycieli obecnie mają rozsądne ceny ubezpieczeń OC/AC wraz z rozsądnymi zdarzeniami objętymi ubezpieczeniami? Do tej pory MIV był objęty ubezpieczeniem dilerskim, ale ze względu na wiek (prawie 8 lat) oraz szkody trzeba będzie pewnie poszukać innego ubezpieczyciela. Edytowane 25 Czerwca 2024 przez flowgrid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 25 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Trzymaj się dealerskiego. W PZU ubezpieczam auta od 20 lat. Czasem taniej jest niż u najtańszych. Ci tańsi da tańsi bo dają mniejszą ochronę. Wolę dać zarobić złodziejom z kraju niż z zagranicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flowgrid Opublikowano 26 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi