Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Jaki samochód między 25-30 tys.zł?

katheerina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie kolegów i koleżanki. Potraktujcie to jako wstęp do rankingu top 10 ;) Dręczy mnie takie oto odwieczne pytanie hardcore'owca:

Jaki samochód byłby najoptymalniejszym wyborem dla parametrów:

- planowany przebieg ok. 25-30 tys.km/rok (codziennie ok. 100km) co wskazuje na olejo lub gazożercę

- planowany czas eksploatacji 7-10 lat

- małe spalanie na trasie

- może być używany :)

- w miarę możliwości niezawodny (idealnie byłoby tylko wlewać i wymieniać elementy eksploatacyjne) albo z tanimi częściami zamiennymi

- babskie dodatki (im więcej tym lepiej): poduszki powietrzne (im więcej tym lepiej), wspomaganie kierownicy, centralny zamek, ABS, autoalarm, wielostrefowa klimatyzacja, elektryczne lusterka, ESP, odgrzewanie szyb, hak, karta z immmobilizerem zamiast kluczyka, skórzana tapicerka, komputer pokładowy , alufelgi, tempomat, szeroka gama kolorystyczna pod torebkę, halogeny, ksenony, 4x4.

Kreciq, a Tobie jak się jeździ tym cudem ze zdjęcia:D :) ???

Nie bądźmy zbyt drobiazgowi, np. minimalne spalanie Kia Sorento I Terenowy 2.5 CRDi 140KM to 8.4 l/100km.

Chodzi mi o raczej o najlepszy mix tych elementów w konkretnych wydaniach.

Edytowane przez katheerina

Bardzo przyjemnie i komfortowo. A przy wciśnięciu pedału gazu budzi się potwór, który ryczy 5 cylindrami. Co też ważne, nie drenuje mojej kieszeni (czytając forum, pali tyle, co silniki 1.2 TCE).

karta z immmobilizerem zamiast kluczyka

Auto z kartą w cenie 25-30 tys. zł... To oznacza,że właściwie reszta firm stosujących system handsfree (np. Mercedes, Suzuki, Mazda i parę innych) automatycznie odpada i na placu boju zostaje Renault :)

żeby nie 4x4 to do wymagań idealnie by pasowała laguna II, a taką można wyrwać taniej niż przewidziany tu budżet.

W trasie o wiele wygodniejsza niż laguna III, a jak się dobrze trafi to można trafić świetnie wyposażoną sztukę z 2.0 dCi 150KM. Jak dla mnie auto rewelacja, mimo słabej opinii.

Dręczy mnie takie oto odwieczne pytanie

za 30 tys pln, tylko i wyłącznie Alfa Romeo 159, rocznik 2005-2006r, silnik koniecznie 1.9 jtd 150ps. Pod względem wizualnym bije na łeb każde inne, silnik jtd, montowany też w oplach jako cdti, jeden z najlepszych, o ile nie najlepszy ze wszystkich diesli.

Wprawdzie nie mam tutaj swojego typu samochodu, ale chciałem poruszyć: katheerina - nie ma czegoś takiego jak "najoptymalniejszy" :bash: Jest optymalny i nic więcej. Nie ma mniej optymalnego, bardziej optymalnego, czy pochodnych ;-)

Edytowane przez CareK