balllus Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Witam. Drodzy forumowicze, mam straszne problemy z zaparowywaniem szyb. Jutro zamierzam wyczyścić rurki odprowadzające wodę z podszybia, ponieważ zauważyłem , że słabo odprowadzana jest stamtąd woda. Przy okazji tego chciałbym wyprać wykładziny podłóg tylnych, ponieważ były tłuste, teraz już są suche, ale brzydko pachną. Moje pytanie to czym je potraktować bez odkurzacza do ściągania wody, aby nie narobić większych problemów z wilgocią. Jakieś środki do prania na sucho ? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 1) Wymień filtr p.pyłkowy, udrożnij odpływ skroplin pod parownika. Udrożnienie odpływów z podszybia nie zaszkodzi. 2) Teraz chcesz parć dywaniki? Poczekaj aż będzie ciepło. Będą bardzo długo schnąć przy tych temperaturach. Będziesz miał problem z parowaniem szyb, a będą parować bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Spróbuj proszkiem do prania dywanów - Vanish. Posypuje się na sucho ,wciera ,następnie usuwa odkurzaczem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balllus Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Nie mam u siebie klimy, więc chyba odpływ skroplin odpada. Co do prania, to właśnie dlatego spytałem. Widziałem dziś w sklepie ten proszek i zastanawiałem się nad tym. Kwestia czy warto. Jeśli chodzi o twoje zdziwienie, że teraz, to właśnie dlatego spytałem o "suche" metody, ponieważ chcę uniknąć suszenia. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Z parowaniem szyb możesz sobie też poradzić najpierw je dobrze myjąc środkiem do mycia szyb, a potem nakładając na szyby środek typu "antypara". Jest kilku producentów takich płynów, kupisz prawie na każdej stacji z paliwem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Są absorbenty wilgoci , w formie poduszeczek .Wchłania wilgoć z auta ,potem się suszy np.na kaloryferze i ponownie używa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balllus Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 No pokładam nadzieję w tym, że to wina odpływu, bo po wstępnych oględzinach to można powiedzieć, że w ogóle go nie ma Dziś kupiłem ściągacz do wycieraczek i jutro postaram się porządnie to udrożnić. Jeśli nie to napewno skorzystam z porad. Dzięki wielkie za pomysł z antyparą i pochłaniaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udrożnij odpływ z układu wentylacji, bo na 100% też jest zatkany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balllus Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 A gdzie znajdę ten odpływ. Użyłem szukajki, ale znalazłem głównie posty o odpływie z klimy, której nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Masz, w tym samym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balllus Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Ok. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi