tg588 Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Fakt- w mojej megi klakson jest po prawej (patrząc od przodu), pod zderzakiem, a dokładniej za plastikową osłoną. Mimo to strasznie był zasyfiony. Ostatnio go odkręciłem i bynajmniej poza zderzakiem nie brzmi donośniej (tłumienie zderzaka jest pomijalne :-/ ). No i niestety nie znalazłem na nim żadnej śruby, tylko plastikową zaślepkę. Chyba jedynym wyjściem jest zamontowanie innego klaksonu. :-? Muszę coś z tym zrobić, bo to aż wstyd takim czymś trąbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1976 Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 chyba taka przypadłość bo w moim tez trąbi ja by miał zamiar za chwile nie trąbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 No i niestety nie znalazłem na nim żadnej śruby, tylko plastikową zaślepkę i to jest wlasnie to kolego, pod tym "sylikonem" jest śrubka do regulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tg588 Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Dzięki - jak w weekend znajdę trochę czasu to spróbuję rozbroić ten klakson. Troche sie bałem wytargać ten plasik żeby czegoś nie zepsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 jak ci się uda zepsuć to allegro i 20 plnów za nowy, ba nawet dwa więc nic nie tracisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiller Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Jeśli chodzi o mój problem ze zbyt cichym klaksonem, to niedawno uporałem się z nim montując trąbki od najnowszego modelu Forda Mondeo. Razem z klaksonami kupiłem wtyczkę (używki z Allegro), podpiąłem do instalacji i teraz wreszcie działa i BRZMI to wszystko tak, jak powinno ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam1l Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 A od Vectry B będzie pasował ?? Bo te auta mają super syrene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiller Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Jeśli będziesz miał do tego wtyczkę, żeby podpiąć klakson pod instalację w swoim aucie, to działać powinno bezproblemowo, o ile mówimy o 12V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam1l Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Zlutować chyba też można ? Da sie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu66 Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Ja tam lutowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nippy Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Witam, chciałem się dobrać do klaksonu w Scenicu II. Odkręciłem 4 śruby metalowe od osłony znajdującej się pod maską, a nad zderzakiem, ale nie wiem, jak poradzić sobie z tymi plastikowymi. Wygląda to na jakieś zaczepy, bo jak kręcę, to odkręcić tego nie można. Czy ktoś z Was mógłby wyjaśnić mi, jak zdjąć tę osłonę, by dostać się do klaksonu. Na zdjęciach zaznaczyłem te plastikowe śruby, których nie mogę odkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Nippy, tych śrub się nie odkręca(to zresztą nie są śruby).Musisz przekręcic o pół obrotu obojętnie w którą strone i jak poczujesz,że jest lużna musisz wyciągnąc do góry tą część z nacięciem na śrubokręt a póżniej resztę.Z reguły nie udaje się wszystkich w całości zachowac,bedziesz musiał pózniej te połamane czymś zastąpic :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kchmielu Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Witam!!! Mam pytanie do forumowiczów. Nabyłem niedawno Megane I ph II. Autkoświetne, tylko nie działa klakson . Z postów na forum dowiedziałem się gdzie jest - nieźle go schowali. Podpięty bezpośrednio do akumulatora działa bez zarzutu, ale podczas "trąbienia" na kablach z instalacji do klaksonu nie pojawia się prąd. Czy to może być wina przekaźnika ?? Bezpieczniki sprawdzałem - są ok. Co może być przyczyną ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Może przewodu - zacznij od nich i idź w górę - po nitce do kłębka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malefisto Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Naprawiałem ostatnio klaksn w swojej emgi , po zdjeciu airbaga w kierownicy okazało się że sprężynki nie stykały i niektóre zaczepy są połamane po ułożeniu wszystkiego na miejsce klakson działa. Trąbi jak by chcial a nie mógł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi